Gå til sidens hovedinnhold

To av tre velger apoteket

Kundeflukten fra apotekene til dagligvarehandelen ble halvert i 2005. To av tre kjøper nå reseptfrie medisiner på apoteket.

(SIDE2): Etter frislippet av reseptfrie legemidler høsten 2003, falt apotekenes omsetning merkbart. Nå viser tall nyhetsbyrået Newswire har lagt frem på oppdrag fra Vitusapotek, at to av tre igjen kjøper reseptfrie medisiner på apoteket.

I 2004 var salgslekkasjen til dagligvarehandelen og bensinstasjonene nesten tolv prosent mens i 2005 var nedgangen redusert til seks prosent, viser en måling fra analysefirmaet IMS Health.

- De fleste som ønsker å handle reseptfrie legemidler utenom apotek har nok allerede lagt om vanene sine. Vi regner ikke med noen vesentlig nedgang i slikt salg hos oss fremover. Folk flest ønsker å kjøpe medisiner der de kan få veiledning fra fagfolk, sier administrerende direktør, Kjell Paulsrud i Vitusapotek.

I fjor ble det solgt drøyt 27 millioner pakninger reseptfrie medisiner gjennom apotek i 2005. I tillegg kommer handelen i dagligvare og på bensinstasjoner.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken