Gå til sidens hovedinnhold

To briter satt fri i Nigeria

I Nigeria er to britiske oljearbeidere satt fri fra norsk rigg, etter å ha vært holdt som gisler siden fredag.

Alle de kidnappede jobbet på den norske riggen Bulford Dolphin, som opereres av Dolphin Drilling Ltd., et datterselskap av Fred. Olsen Energy ASA.

Seks andre gisler blir trolig satt fri i dag, melder AP.

Seks briter, en amerikaner og en kanadier ble kidnappet av en bevæpnet gruppe fra en oljerigg utenfor den nigerianske kysten. De har vært holdt som gisler siden fredag.

Det har vært forvirring rundt hvor mange som er satt fri, og når det vil skje. Politiets talsmann Haz Iwendi sa først at alle åtte er frigitt. Senere i dag trakk han uttalelsen tilbake. To briter er nå satt fri, mens de øvrige seks antakelig vil bli løslatt senere i dag.

Bekreftet frigitt

Ifølge Reuters har den britiske ambassaden bekreftet at to briter var løslatt.

- De er i god form. Vi arbeider nå med Nigerianske myndigheter for å forsikre oss at det vil bli en sikker frigivelse av de andre (seks kidnappede red.anm.). Vi vet ikke årsaken til at de ble frigitt, sa en talsperson for ambassaden.

NA24 - din næringslivsavis

Også presidentens talskvinne Remi Oyo sier at bare to av gislene er satt fri foreløpig.

Nigerianske myndigheter har forhandlet med kidnapperne. Iwendi vil ikke si om det er betalt løsepenger.

Kontantkrav ifølge MEND

Gruppen MEND (Movement for the Emancipation for the Niger Delta) har tidligere stått bak en rekke slike gisselaksjoner. De sier imidlertid at de ikke står bak denne aksjonen. De mener motivet bak gisseltakingen har vært å skaffe seg penger.

Oyo har kalt kidnappingen for en «misforståelse» mellom lokalsamfunnet og oljeselskapet, men har ikke villet utdype denne uttalelsen nærmere.

Nigerianske militante ser på kidnappinger som dette som ledd i en kamp for å sikre at oljeinntektene kommer innbyggerne i den sørlige delen av Nigeria til gode. Andre grupper har kidnappet oljearbeidere som forhandlingskort for å få flere arbeidsplasser eller bedre arbeidsvilkår. Kidnappingene har stort ett en fredelig utgang.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken