Gå til sidens hovedinnhold

To dansker drept i Afghanistan

To danske soldater tilknyttet Isaf-styrkene er drept i Afghanistan torsdag.

Danskene ble drept under sammenstøt med Taliban-soldater, melder nyhetsbyrået AP.

- Det er med stor beklagelse at jeg under middagen har mottatt beskjeden om at to danske soldater fra speidereskadronen i den danske bataljonen sør i Afghanistan har falt i kamp med Taliban, sier sjefen for Hærens Operative Kommando i Danmark, Poul Kiærskou til Jyllands-Posten.

Var på patrulje
Danskene patruljerte i Gereshk Valley i Helmand-provinsen da de ble truffet av skudd fra håndvåpen. Soldatene ble fraktet med helikopter til Camp Bastion, men ble erklært døde da de ankom det danske feltsykehuset.

Alle de pårørende er ennå ikke underrettet om dødsfallene.

- Jeg tenker først og fremst på de pårørende, som går en meget vanskelig tid i møte. Vi vil gjøre alt vi kan for å støtte og hjelpe dem, sier Kiærskou.

De danske Isaf-styrkene opererer i Upper Gereshk Valley for å sikre og støtte gjenoppbyggingen av området. Hensikten er å hindre Taliban fra å få fotfeste i området.

Ni danskerdrept
Danmark har 550 soldater utplassert i Afghanistan. Ni dansker, inkludert de som ble drept torsdag, har mistet livet i kamphandlinger i Afghanistan. Fem av disse er blitt drept i løpet av de siste månedene, melder bt.dk.

Norske soldater opererer ikke i Sør-Afghanistan og det er derfor ikke fare for at nordmenn ble rammet i angrepet. 8. november ble den norske soldaten Kristoffer Sørli Jørgensen drept da han og en medsoldat kjørte på en veibombe i Meymaneh nord i Afghanistan.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant