Gå til sidens hovedinnhold

To milliarder fra Yara

Gjødselkjempen øker både marginer og volum i tredje kvartal.

Gjødselselskapet Yara International ASA rapporterer et sterkt resultat i tredje kvartal 2010 som følge av bedre gjødselmarginer og høyere salgsvolum som mer enn kompenserte for økte energikostnader.

Resultat etter skatt i tredje kvartal ble 1.927 millioner kroner sammenlignet med 349 millioner kroner (1,21 kroner per aksje) i fjor. Korrigert for valutagevinster og spesielle poster var resultatet 5,00 kroner per aksje sammenlignet med 0,46 kroner per aksje i tredje kvartal 2009. EBITDA for kvartalet var 2.486 millioner kroner sammenlignet med 860 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

- Yara rapporterer et sterkt resultat for tredje kvartal med bedre gjødselmarginer, høyere salgsvolum samt at våre fabrikker produserte på nær full kapasitetsutnyttelse, skriver konsernsjef Jørgen Ole Haslestad i Yara International ASA.

Og han fortsetter:

- For et kvartal siden uttalte jeg at det hadde vært en lovende start på den nye gjødselsesongen. Jeg må tilstå at utviklingen har overgått mine kortsiktige forventninger. Nedgangen i estimert kornproduksjon har økt kornprisene kraftig og dermed også etterspørselen etter og prisene på gjødsel. Svikten i kornproduksjonen demonstrerer behovet for en kontinuerlig økning jordbruksproduktivitet, med mer og bedre bruk av gjødsel som en viktig del av løsningen. Yara er godt posisjonert til å bidra til en bærekraftig utvikling basert på kvalitetsgjødsel og et globalt markedsføringssystem som kan gi agronomisk støtte til bøndene, skriver Jørgen Ole Haslestad.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken