Gå til sidens hovedinnhold

To millioner med død fisk skylt opp på land

Massedøden sprer seg over hele verden.

De to siste ukene har det blitt registrert en rekke uvanlige massedødsfall blant dyr flere steder i verden. Mandag ble det kjent at mellom 50 og 100 døde fugler hadde falt ned fra himmelen i den svenske byen Falköping. Det skjedde kort tid etter at tusenvis av døde fugler ble funnet på veien og på hustak i Beebe i Arkansas i USA.

Og nå er det funnet to millioner døde fisk som er skylt opp på land i Chesapeake Bay i den amerikanske delstaten Maryland. Det skjer bare noen dager etter at det ble funnet 100.000 døde fisk i delstaten Arkansas.

Ni tilfeller av massedødsfall
Ifølge Daily Mail er det registrert minst ni tilfeller av massedødsfall hos dyr de to siste ukene. Massedødsfallene har funnet sted i blant annet USA, Storbritannia, Brasil, Sverige og New Zealand.

450 fugler ble nylig funnet døde på en motorvei i Baton Rouge i Louisiana, og 3000 svarttroster ble funnet døde på hustak og veier i den lille byen Beebe i Arkansas. I Thane i Storbritannia ble 40.000 døde krabber skylt opp på land, mens tusenvis av døde fisk ble skylt opp langs Arkansas River.

I Maryland ble to millioner døde fisk skylt opp på land, tusenvis av døde fisk ble funnet flytende i en elv i Florida, 200 høner ble funnet døde på en motorvei i Texas, og mellom 50 og 100 døde fugler falt ned fra himmelen i den svenske byen Falköping.

I tillegg er det blitt registrert funn av hundrevis av døde fisk langs kysten av New Zealand, samt 100 tonn med død fisk langs kysten av Brasil.

Les også: Mysteriet er løst
Les også: Døde fugler falt fra himmelen
Les også: - Har regnet fugler før

Spekulasjoner om dommedag
Massedødsfallene har startet en rekke spekulasjoner på Internett. Noen konspirasjonsteoretikere har hevdet massedødsfallene skyldes hemmelige eksperimenter utført av myndighetene.

Andre mener massedødsfallene er et tegn på at dommedag nærmer seg, og henviser til Maya-kalenderen som angivelig viser at dommedag finner sted i desember neste år.

Men fenomenet har trolig en helt naturlig forklaring. Eksperter legger skylden på nyttårsraketter, tordenvær, kaldt vær og parasitter, ifølge Daily Mail.

Ulike forskere gjennomfører nå en rekke tester for å finne forklaringen på dødsfallene, men resultatene er ikke klare før om noen uker, skriver avisen.

I Arkansas mener forskere at de 3000 fuglene døde som følge av traume etter tordenvær. Dødsfallene til fisken utenfor Maryland skyldes trolig kalde temperaturer i vannet og overbefolkning i den aktuelle fiskestanden.

- Dødd av traume
De 450 fuglene i Louisiana skal ha truffet kraftledninger og deretter dødd av traume. De døde fiskene i havet skyldes trolig uvanlige lave temperaturer, mens de døde fiskene i Arkansas skyldes trolig parasitter. Og hønene i Texas skal ha blitt overkjørt av biler.

I Sverige skal fuglene ha dødd av ytre vold, men hvordan skaden er påført, er det ennå ikke noen forklaring på.

Nedenfor kan du se video av den døde fisken i Maryland.

HTML EMBED

Nedenfor kan du se video av den døde fisken i Florida.

HTML EMBED

Nedenfor kan du se video av den døde fisken på New Zealand.

HTML EMBED

Nedenfor kan du se video av de døde fuglene i Arkansas.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken