Gå til sidens hovedinnhold

To nye svineinfluensa-dødsfall

Ung mann fra Aust-Agder en av de døde.

Folkehelseinstituttet melder om to nye svineinfluensa-dødsfall. Det kommer fram av instituttets influensarapport for forrige uke.

- Det er rapportert om to nye dødsfall siden forrige oppdatering. Den ene var en kvinne i aldersgruppen 40-59 fra Buskerud fylke, og den andre var en mann i aldersgruppen 20-39 år, fra Aust-Agder fylke. Begge personene tilhørte risikogruppe for alvorlig influensasykdom, står det i rapporten.

Totalt 27 dødsfall
Totalt har det per 9. desember vært 27 dødsfall i Norge knyttet til infeksjon med A(H1N1).

Disse er døde:

En kvinne og en gutt fra Østfold, to kvinner fra Hedmark, to barn, en mann og tre kvinner fra Oslo, ett barn fra Vest-Agder, en mann fra Hordaland, en kvinne fra Rogaland, tre menn fra Oppland, en mann fra Telemark, en tenåring fra Vestfold, tre kvinner og en mann fra Akershus, en mann i 50-årene fra Sør-Trøndelag, en kvinne fra Rogaland, en kvinne fra Buskerud, en mann fra Aust-Agder og en dansk mann som oppholdt seg i Norge.

Av de døde er seks i aldersgruppen 0-19 år, ni i aldersgruppen 20 - 39, ni i aldersgruppen 40 – 59 og tre i gruppen over 60 år.

Ikke i risikogruppe
- For 21 av de døde er det rapportert at de har hatt underliggende sykdom som har medført økt risiko for alvorlig sykdom ved influensa. Da innsamling og bearbeiding av informasjonen fortsatt pågår, kan disse opplysningene komme til å bli endret senere, skriver Folkehelseinstituttet i sin ukesrapport.

Antall innleggelser på sykehus som følge av svineinfluensa i forrige uke, var 27. 15 av disse lå på intensivavdeling. Flesteparten av de innlagtevar yngre enn 65 år gamle.

Siden 1. september har pandemien ført til 1283 innleggelser på sykehus, hvorav 168 på intensivavdeling.

Færre blir syke
Ukesrapporten viser også at antall personer som smittes av svineinfluensa, fortsetter å gå nedover.

Omkring 300 pasienter fikk laboratoriepåvist influensa i forrige uke. Også antall innleggelser på sykehus er synkende.

Kommentarer til denne saken