Gå til sidens hovedinnhold

To omkom i jordskjelv i California

To kvinner omkom i det kraftige jordskjelvet som fikk skyskraperne til å svaie både i Los Angeles og San Francisco mandag.

Skjelvet ble målt til 6,5 på Richters skala, og er det kraftigste som har rammet den amerikanske delstaten California siden et jordskjelv som ble målt til 6,7 skapte kaos i storbyen Los Angeles i 1994.

Det ble først meldt at tre mennesker omkom i skjelvet. Senere viste det seg at kun toto kvinner på 19 og 55 år mistet livet da det kjente klokketårnet fra 1800-tallet i byen Paso Robles kollapset.

Nick Sherwin, som eier en av butikkene i klokketårnet, beskriver hvordan han ropte for å få folk ut av bygningen da skjelvet rammet.

- Vi kastet oss over et eldre ektepar for å beskytte dem, og da buldringen stanset løp vi alle ut, sier han.

- 82 bygninger
Myndighetene har ingen grunn til å tro at flere personer er omkommet eller stengt inne i den sammenraste bygningen, men 46 mennesker skal ha blitt skadd under jordskjelvet.

Det totale skadeomfanget er foreløpig ikke kjent, men det antas at skjelvet bare forårsaket moderate skader, og at Paso Robles var den byen som ble hardest rammet.

82 bygninger fikk ødeleggelser, mange av dem i den historiske gamlebyen fra 1890-tallet, ifølge Doug Monn fra de lokale bygningsmyndighetene.

Flere parkerte biler ble rammet av murbrokker som falt fra bygningen som raste sammen, og det blir betegnet som et under at ikke flere personer ble skadd.

Svaiende høyhus
Selv om skjelvets episenter lå flere hundre kilometer unna de største byene i California, svaiet skyskraperne både i Los Angeles og San Francisco.

I timen etter skjelvet ble det meldt om mer enn 30 etterskjelv, det sterkeste målt til 4,7 på Richters skala, ifølge CNN.

(NTB-AFP-Reuters)

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen