Gå til sidens hovedinnhold

To savnet etter brann i kjemikalietanker

Redningsmannskaper lette fredag morgen etter to østeuropeiske sjøfolk som er savnet etter en skipseksplosjon i Middelhavet dagen før. Skipet var lastet med det svært brennbare stoffet benzen.

Resten av mannskapet, kapteinen og tolv besetningsmedlemmer, greide å komme seg bort fra skipet etter eksplosjonen i havnebyen Porto Torres på den italienske øya Sardinia. Eksplosjonen lagde et stort hull i skroget på tankeren "Panam Serena".

Den førte også til en voldsom brann og utvikling av tykk røyk, men helsemyndighetene i byen understreket at røyken ikke var giftig. Brannfolk slet natt til fredag med å slukke brannen om bord i det Bahamas-registrerte skipet.

En talsmann for havnemyndighetene i Porto Torres sa at brannen var under kontroll, og at miljøet i området ikke var truet. - Men skipet har slagside, og det er fare for at det skal kantre, tilføyde talsmannen.

Myndighetene opplyste først at "Panam Serena" hadde paraffin til bruk i olje-, gass- og kullutvinning om bord. Senere ble dette rettet til at båten var lastet med benzen, også kalt bensol, som er et effektivt men giftig løsemiddel.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte