Gå til sidens hovedinnhold

- To sleivspark i krysset

Jo Inge Berget (18) er blitt varm i Lyn-trøya.

BISLETT STADION (Nettavisen):

Siden Jo Inge Berget kom tilbake til Lyn fra Italia, har han vist at han har utviklet seg stort som fotballspiller. I cupkampen mot Frigg søndag var det 18-åringen som sørget for at 1132 tilskuere fikk noe å varme seg på. Han gjorde 2-0 med et skudd opp i vinkelen fra skrått hold rett etter pause, og dundret inn 4-0 helt på slutten med et kanonskudd fra 35 meter. Også det helt oppe i krysset.

Da måtte selv Frigg-keeper Bjarte Agdestein legge seg ned på gresset i beundring.

Les også: Godset måtte ha ekstraomganger

- Han var heldig i dag, to sleivspark som gikk i krysset, ler Lyn-trener Kent Bergersen til Nettavisen.

Akkurat da kommer Berget tuslende bak ryggen hans. Han dulter borti treneren:

- Hva mener du, Kenta? Sleivspark?

- Jo, jeg var fornøyd med den siste, fortsetter Berget.

- På 3-0 er det jo bare å prøve, og det var herlig å se den suse inn.

Kan bli en goalgetter
Nå har Lyn-treneren god tro på at Berget kan begynne å score flere mål i Tippeligaen utover sesongen. Som spiss.

- Jo Inge har bidratt veldig bra etter at han kom tilbake. Han har tatt store steg, fått en fin variasjon i spillet sitt, og han vet hvor målet står, sier han.

Bergersen mer enn antyder at Berget, som i begynnelsen av sesongen spilte på midtbanen, vil satses på som spiss framover – særlig etter at Stanley Ihugba har imponert ved siden av Paul Obiefule på midten.

Mot Frigg startet Berget og Diego Guastavino som spisspar, og duoen viste til tider at de utfyller hverandre godt. Sammen satte de inn tre av lagets fire scoringer.

Aldri spennende
Frigg viste seg fra en positiv side, godt hjulpet av hjemmefansens tilrop «Frigg er digg» på den gamle Store Stå-tribunen. Men det ble aldri den sensasjonen som 3. divisjonslaget håpet på - og som Frigg-trener Ole Kristian Vikan spådde dagene i forveien. Selv om hele førsteomgangen var jevnspilt og stillingen kun var 1-0 til pause, hadde Lyn full kontroll bakover.

- Frigg er et friskt lag, et sterkt tredjedivisjonslag. De har flere spillere som er kvikke i beina, gode med ballen og som tør å være litt frekke. Men jeg synes vi hadde kontroll på dem, sier Bergersen.

”Kenta” mener at Lyns svake førsteomgang skyldtes mest dem selv.

- Hele førsteomgangen vår var begredelig. Vi spilte på halvt gir. Men totalt sett så synes jeg vi gjorde jobben og vant uten problemer.

Frigg skapte to store sjanser i løpet av kampen. Spissen Kenneth Torvik Tønne skjøt like utenfor etter 65 minutter, og midtbanespiller Eirik Sandstad så Lyn-keeper Johan Dahlin i full strekk hindre scoring på stillingen 0-3.

- Jeg synes ikke vi gjør oss bort, men jeg skulle ønske at vi turte å true dem enda mer, sier Frigg-trener Vikan.

Og dermed blir det ikke noe cupeventyr for Frigg, som sist spilte cupfinale i 1965. Da tapte de for en annen Oslo-nabo, Skeid, i finalens tredje kamp.

Kommentarer til denne saken