Gå til sidens hovedinnhold

To tatt etter politidrap

Politiet i Nord-Irland har arrestert to menn etter at en politimann ble skutt.

Tirsdag ettermiddag ble en 17 år gammel mann tatt.

Politiet bekrefter at den unge mannen er arrestert i forbindelse med etterforskningen av drapet på politimannen Stephen Paul Carrol (48) i Craigavanon i Nord-Irland mandag. Det er så langt ukjent hvilken tilknytning mannen har til skytingen der en politimann ble drept.

- Samarbeider
- Han samarbeider foreløpig med politiet i deres etterforskning, sier politiet i Nord-Irland i en pressemelding tirsdag, skriver Reuters.

Tirsdag kveld opplyser politiet i Belfast at de har tatt en ny person etter skytingen. Denne gangen var det en 37 år gammel mann fra Craigavon-området. Det er heller ikke kjent hvilken tilknytning denne mannen skal ha til skytingen.

Politibetjenten Stephen Paul Carrol ble angrepet under en utrykning i bydelen Lismore Manor mandag kveld. Han ble skutt da han gikk ut av bilen og døde senere av skadene. Carrol rykket ut etter at folk i området hadde ringt politiet for hjelp.

Andre angrep på to dager
Gruppen Continuity IRA tok ansvar for skytingen mandag kveld. Dette er det andre angrepet på to dager som forsøker å undergrave maktfordelingsavtalen mellom katolikker og protestanter fra 1998, som skapte fred i den britiske provinsen.

Søndag ble to britiske soldater skutt og drept og fire skadd, under et terrorangrep mot militærbasen Antrim nordvest for Belfast. Nå frykter mange at krigen er tilbake etter ti år med fred i Nord-Irland.

Les også: Første ofre på tolv år

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant