Gå til sidens hovedinnhold

Tøff VM-oppkjøring for proffene

De norske håndballproffene måtte slite seg gjennom julen, men nå er det VM som teller for landslagsguttene. Og landslagsmålvakt Steinar Ege er tilbake på banen.

Det er først og fremst tysklandsproffene som har fått kjørt seg i julen. Kamper både i romjulen og i nyttårshelgen har stått på programmet.

Den som kan smile mest på nyåret er Frode Hagen.

«Halvtidsmester»
Klubben hans Kiel kan kalle seg «halvtidsmester» etter at de topper Bundesliga når den nå tar VM-pause.

Totalt ble det ti scoringer på den tidligere Drammen-spilleren i det tøffe juleprogrammet. Kiel vant sine kamper mot Lemgo, Düsseldorf og Grosswallstadt.

Flensburg-Handewitt fikk en gledelig nyhet da Christian Berge gjorde comeback søndag. Laget følger poenget bak Kiel på tabellen, og kunne også se tilbake på tre seirer.

Johnny Jensen og Glenn Solberg var begge sentrale da Düsseldorf, Lemgo og Minden ble slått i tur og orden.

Verre var julen for østfoldingene Jan Thomas Lauritzen og Stian Tønnesen. Deres TuS-N-Lübbecke tapte alle sine kamper i julen og nærmer seg faretruende nedrykksstriden i Bundesliga.

Ege tilbake
Svært gledelig for landslagstrener Gunnar Pettersen er det at målvakt Steinar Ege gjorde comeback etter sin kneskade og ser ut til å være i rute frem mot VM.

Han fikk bare med seg seks minutter i comebackkampen mot TuSEM Essen før han måtte gi seg på grunn av smerter i kneet, men mot Düsseldorf søndag, spilte han en avgjørende rolle da Gummersbach vant 28-24.

I Spania slapp lagene unna med en kamp i juletiden. Kristian Kjelling viste at han har VM-formen inne med sju scoringer mot Granollers, en kamp Ademar Leon vant 36-26. Stian Vatne scoret to mål i samme kamp.

Marius Riise scoret tre mål da Altea slo Teucro 27-26, mens André Jørgensen scoret en gang i Bidasoas 26-28-tap mot Almeria.

Kommentarer til denne saken