Gå til sidens hovedinnhold

Tøffe krav for budsjettforlik

Mer penger til veier, billigere alkohol og røyk er blant de 16 kravene Carl I. Hagen stiller for å gå med på budsjettforlik til høsten. Regjeringen må svare ja eller nei allerede på mandag.

Regjeringen bruker helgen til å vurdere Hagens krav, som ble publisert i Dagbladet i dag. Hagen krever store innrømmelser fra Regjeringen.

For eksempel ville det være hardt for Bondevik å godta en reduksjon i avgiftene på "grensehandelutsatte" varer som alkohol og tobakk bare uker etter at KrF gikk til valg på kampen mot rusbrus.

Andre av Hagens krav går på tillatelser til økte utslipp av miljøgifter, og at staten skal dekke ekstrautgiftene gasskraftverkene får på grunn av kravene til begrensede CO2-utslipp.

I neste års lønnsoppgjør vil han regjeringen skal tilby skatte -og avgiftsletter i stedet for lønnsøkninger. Og når det gjelder oljefondet holder han fast på at oljepenger skal bli investert i norsk næringsliv.

- Vi forventer at regjeringen vil kunne stemme for mange av forslagene. Om de stemmer imot, signaliserer de en fiendtlig holdning til Fremskrittspartiet. Hvorfor skal vi streve med å støtte noen som er fiendtlig innstilt til oss? sier Carl I. Hagen til Dagbladet.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær