Flystreiken har fått reisende til å se seg om etter andre muligheter. NSB merket trykket allerede torsdag.

- Vi har merket at det har foregått noe, ja. Togene har blitt fortere fulle, og vi merker at det er streik, sier informasjonssjef i NSB, Preben Colstrup, til Nettavisen, og legger til at trykket kom i går, siste dag av meklingen mellom partene i flystreiken.

Oslo-Bergen fullt
Ettermiddagstogene mellom Bergen og Oslo er mer eller mindre fulle i begge retninger.

- Det er den strekningen jeg har detaljer om nå på morgenen. Det var først i går vi begynte å sjekke ut hvordan dette var, og da fikk jeg høre at det begynte å tette seg til i helgen, sier Colstrup, som ved 08-tiden ikke har full oversikt over natt- og helgeavganger.

- Vi kjører det vi kan, det gjør vi stort sett i helgene uansett. Vi har ikke mye å gå på, sier informasjonssjefen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han sier det er for tidlig å si om NSB vil sette opp flere seter. Den avgjørelsen tas fortløpende utover dagen.

NSB melder på sine nettsider om stor pågang på kundesenterets telefon, og de som ringer må regne med ventetid fredag.

Øvrige strekninger har vanlig helgetrafikk, men det er begrenset med plass igjen også på disse strekningene fredag formiddag.

Streiken kan utvides
Fristen for enighet mellom Avinor og LO Stat gikk ut ved midnatt. Partene kom ikke til enighet og klokken 08.00 stengte Bergen lufthavn Flesland, Harstad/Narvik lufthavn Evenes, Molde lufthavn Årø, Mo i Rana lufthavn Røssvold og Mosjøen lufthavn Kjærstad, da 220 arbeidere gikk ut i streik. Flere arbeidere på Oslo Lufthavn Gardermoen er også tatt ut i streik, men det vil ikke få store konsekvenser for trafikken der.

I tillegg til de lufthavnene som nå tas ut i streik, vil også Kristiansund lufthavn bli tatt ut i streik fra og med midnatt på 17. mai. Varer streiken til 20. mai, vil den også omfatte 258 ansatte ved Stavanger lufthavn Sola, Alta lufthavn, Leknes Lufthavn, Sandnessjøen lufthavn Stokka, Sogndal lufthavn Haukåsen og Svolvær lufthavn Helle. Streiken vil også bli utvidet på Oslo Lufthavn.