Gå til sidens hovedinnhold

Togene går fra i morgen

Alle som trenger tog til eller fra Oslo S i morgen, kan puste lettet ut.

Allerede onsdag kveld har enkelte av togene begynt å gå igjen, opplyser NSB.

- Trafikken kommer sakte i gang igjen fra klokken 21. Fra i morgen tidlig kommer togtrafikken til å gå tilnærmet som normalt, sier kommunikasjonssjef i NSB Anne H. Rygg til TV 2 Nyhetene.

Brann i kablene
Etter et møte mellom Jernbaneverket og NSB onsdag kveld ble det klart at strømstansen, som har skapt togkaos i store deler av østlandsområdet, snart kan være over.

Hva som er årsaken til brannen i kabelgangene, som førte til full stans i all togtrafikk til og fra Oslo S, er imidlertid foreløpig ikke klart.

- Våre undersøkelser på selve brannstedet er avsluttet, men eksperter vil fortsette med undersøkelser for å finne årsaken til brannen, sier politioverbetjent Grete Metlid ved voldsavsnittet i Oslo til Nettavisen.

Gravearbeid kan være årsaken
Jernbanedirektør Steinar Killi uttalte imidlertid på en pressekonferanse onsdag at brannen trolig skyldes en strømkabel som ble kuttet på Jernbanetorget tirsdag kveld.

- Jeg har forstått at det er aktiviteter på Jernbanetorget som er skyld i dette, sa Killi.

Informasjonssjef Morten Schau i Hafslund, som eier kablene, bekrefter at en 11.000 volts kabel ble gravd over ved 23-tiden tirsdag kveld, men at man raskt fikk kontroll med den situasjonen.

Han mener at det er for tidlig å konkludere med at dette er årsaken.

- Hvis noen har konkludert med hvordan brannen skjedde, så vet de noe jeg ikke vet, sier informasjonssjef Morten Schau i Hafslund.

- Viser hvor sårbare vi er
Jernbanedirektør Steinar Killi sier at direktoratet ikke har sikkerhetstiltak som var gode nok til å forutse en hendelse av denne størrelsen.

- Dette er en hendelse som vi må gjennomgå i ettertid, og se om vi bør bedre våre systemer. Men det koster penger og det er en prioriteringssak som alt annet, sier Killi.

Se innslaget på TV 2 Sumo her.

198557

Beklager forsinkelsen
Anne H. Rygg i NSB innrømmer at strømstansen har ført til store forsinkelser for mange mennesker.

- Det har vært veldig mange mennesker å frakte. Det har medført problemer for mange, og det må vi bare beklage. Nå kan jeg heldigvis meddele at trafikken går som tilnærmet normalt i morgen, sier Rygg.

- Også nattogene kommer til å gå som normalt, legger hun til.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler