Gå til sidens hovedinnhold

Tok 190 kilo kokain

Helgeland politidistrikt opplyser at det er beslaglagt 190 kilo kokain om bord i lastebåten «Crusader» ved Elkem Aluminium Mosjøen.

Det opplyste politiet under en pressekonferanse i Mosjøen torsdag. Beslaget har en gateverdi på mellom 80 og 90 millioner kroner. Politiet tror ikke at partiet var ment for Norge. Partiet er det største beslaget av kokain i Norge noensinne.

- Onsdag kveld gjennomførte vi en rutineundersøkelse sammen med tollvesenet. Da vi oppdaget partiet innkalte vi væpnet politi og kalte inn ekstra mannskaper, sa politiadvokat Tom Bertil Eriksen ved Helgeland politidistrikt under en pressekonferanse i Mosjøen torsdag.

Mannskapet på 25 kinesere er pågrepet, men ingen av dem er formelt siktet i saken. Disse personene blir nå avhørt. Politiet i Mosjøen etterforsker nå saken sammen med Kripos.

Lastebåten «Crusader» kom til Norge søndag. Skipet kom fra Surinam i Sør-Amerika med aluminiumsoksid som skal brukes i produksjonen ved aluminiumsverket. Politiet mener altså at båten skulle videre til et annet sted der kokainet skulle overleveres.

Partiet med kokain er nå tatt hånd om av Kripos.

I 2002 beslagla politiet 40 kilo kokain på lasteskipet «MV Leader» som kom fra Surinam i Sør-Amerika med aluminiumsoksid. Narkotikaen ble oppdaget ved en rutinekontroll fra tollvesenet.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken