Gå til sidens hovedinnhold

Tok bølgen til retten

En båttur med høye bølger har havnet i retten. Les hvorfor.

(iBergen.no) Aust-Agder tingrett skal avgjøre hvor høye bølger du kan skape før det er straffbart.

Mandag fikk dommerne i tingretten den forunderlige saken på bordet sitt. Retten skal avgjøre hvor grensen går for passende høyde på en hekkbølge etter en fritidsbåt, skriver Agderposten.

3500 i bot
De tre bergenserne Steinar Drønen, Frank Wågen og Johannes Herland ble mildt sagt oppbrakt da de ble forelagt en bot på 3500 kroner mens de var på båtferie i Arendal i sommer.

De tre hadde kjørt en Sea King 38 og en Sun 33 i tett formasjon gjennom Tromøysundet da de ble stoppet av politiet. Ifølge dem var kjøringen så vill at båtene etterlot en hekkbølge på hele én meter.

- Den mest hensynsløse kjøringen jeg så i hele fjor sommer. Vi så folk hyttet med nevene, hevder politibetjent Torbjørn Trommestad, ifølge Agderposten.

«Hvis politiet så noen som hyttet med nevene, må det ha vært på grunn av politibåten som prøvde å ta oss igjen.»

Steinar Drønen

Bergenserne nektet å vedta boten og kalte bølgepåstanden vanvittig. Ifølge dem er det umulig å lage en bølge større enn 30 centimeter med de båtene de kjørte. Dermed har saken seilet inn i rettssalen.

Rekonstruert
- Hvis politiet så noen som hyttet med nevene, må det ha vært på grunn av politibåten som prøvde å ta oss igjen, hevder Steinar Drønen ifølge avisen.

Noe videoopptak fra selve hendelsen finnes ikke, men de tre kameratene har selv gjenskapt kjøreturen med tre båter og filmet bølgen de da laget. Videoen ble lagt fram som bevis under rettssaken mandag.

Dom er ventet å falle 18. januar og kan få stor prinsipiell betydning for sjøfolk.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer