Gå til sidens hovedinnhold

Tok eksamen på føden

Først mamma - så muntlig.

NAMSOS (Namdalsavisa): – Både skolen og sykehuset har lagt forholdene til rette for at jeg kunne gjennomføre min eksamen. Det setter jeg stor pris på, sier den lykkelige mora til Namdalsavisa.

Queen Mimi hadde regnet med at hun skulle klare å gjennomføre alle eksamener etter tre år ved Olav Duun videregående skole før fødselen.

Hadde det travelt
Men jenta hadde det travelt. Hun ventet ikke på termin.

- Da jeg fødte før tida, satset jeg på at jeg ikke skulle komme opp i muntlig. Men så heldig var jeg ikke. Onsdag fikk jeg beskjed om at jeg var trukket ut i engelsk, forteller hun.

Da startet både de ansatte ved fødeavdelinga og ved skolen forberedelsene slik at muntlig eksamen kunne avlegges på sykehuset.

Leste mens jenta sov
Selv brukte hun tida til å forberede seg, så godt som mulig.

- Jeg prøvde å lese mens jenta sov og jeg klarte å forberede meg brukbart, sier hun til Namdalsavisa.

Queen Mimi var aldri i tvil om at hun skulle gjennomføre eksamen.

- Det var nødvendig for at hun skulle få godkjent faget, forteller faglærer Sissel Eie.

- Jeg fikk valget, men jeg bestemte meg for å stå på. Jeg ville ha eksamen unnagjort, sier den nybakte mora.

Takk til sykehuset
Etter at de andre elevene i gruppa hadde gjort unna sin eksamen på skolen i formiddag, tok sensor og Eie turen til Sykehuset Namsos.

- Her var alt lagt til rette. Det var ordnet møterom og betjeningen tok seg av den lille mens eksamen pågikk. Det er grunn til å skryte av de ansatte som har gjort så mye for at eksamen kunne gjennomføres, sier Sissel Eie som sto for eksamineringa til Namdalsavisa.

Med en firer på vitnemålet tar Queen Mimi Dequeemani ferie med god samvittighet.

- Nå skal jeg være mamma og jeg skal ikke begynne på noen skole til høsten. Senere kan det hende at jeg tar utdanning innen helse, forteller Queen Mimi som kom til Namsos fra Liberia sammen med familien for sju år siden.

Les flere saker på Namdalsavisa

Kommentarer til denne saken