Gå til sidens hovedinnhold

Tok et kvart tonn kaviar

Hele 235 kilo russisk kaviar klarte de tyske tollerne å snuse seg fram til. Kjempebeslaget har en verdi på to millioner kroner.

Enkeltbeslaget som ble gjort i delstaten Nordrhein-Westfalen tilsvarer de samlede beslagene i hele Tyskland i et gjennomsnittsår. Partiet på 235 kilo av «det svarte gullet» er verdt minst 250.000 euro eller to millioner kroner, melder NTB-AFP.

- Fersk kaviar lukter av hav. Når den begynner å lukte fisk, vet man med en gang at noe er galt, sier Harry Brandt i tollvesenet i Köln, der tollere på flyplassen Köln-Bonn beslagla kaviaren i november.

Størja, fisken som legger eggene som kaviaren består av, regnes som utryddingstruet. Den er derfor vernet i henhold til den internasjonale konvensjonen om handel med produkter fra truede arter, CITES.

Tyske statsborgere på reise i utlandet kan bare ta med 250 gram russisk kaviar hjem, og på det lovlige marked koster en kilo slik kaviar rundt 1.000 euro eller 8.000 kroner. Derfor er smugling og svartebørshandel med kaviaren blitt et betydelig problem i Tyskland.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem