Søndag har den troverdige, britiske avisa Sunday Times avdekket innholdet fra det de kaller hemmelige lydopptak som viser at den avtroppede Fifa-presidenten Sepp Blatter har holdt tilbake opplysninger om korrupsjon i fem år.

Lydopptakene skal inneholde påstander om at Marokko egentlig vant voteringen av Fotball-VM i 2010, men at resultatet ble trikset med slik at Sør-Afrika fikk arrangementet.

Undercover-journalister

Opptakene ble gjort av journalister i Sunday Times som gikk undercover i 2010, før avstemningene om Fotball-VM i 2018 og 2022 - som gikk til henholdsvis Russland og Qatar.

I opptakene hevdes det blant annet at den daværende presidenten i Det nord- og mellomamerikanske fotballforbundet, Jack Warner, skal ha mottatt en million dollar fra Marokko for å stemme på dem som vertsnasjon for VM i 2010 - men at Warner likevel stemte på Sør-Afrika, fordi han fikk mer penger fra dem.

- Jeg vet 100 prosent sikkert at han stemte på Sør-Afrika og lot som om han stemte for marokkanerne. Jeg har alltid sagt at man ikke skal betale i forkant, sa den tidligere Fifa-toppen Michel Bacchini til undercover-reporterne, ifølge Sunday Times.

- Marokko fikk flest stemmer

Den samme avisen hevder at Marokko faktisk fikk flere stemmer enn Sør-Afrika, men at resultatet ble trikset med.

- Etter at vi hadde snakket, alle sammen... «Hvilke stemmer gikk hvor?» Vi er alle kollegaer, vet du. Og da fant vi ut at det faktisk var Marokko som hadde vunnet med to stemmer, sa Ismail Bhamjee, som var medlem av Fifas eksekutivkomité, ifølge avisen.

Sunday Times hevder at president Sepp Blatter visste om hva som skjedde bak kulissene, uten å ta affære.

Tirsdag denne uken, bare fire dager etter at sveitsiske Blatter ble gjenvalgt til sin femte periode som Fifa-president, trakk han seg fra vervet, etter at FBI hadde arrestert flere Fifa-topper, siktet for korrupsjon.