Gå til sidens hovedinnhold

Tok pedo-bilder i Baneheia

Først tre år etter barnedrapene våget familien Eriksen seg opp til badeidyllen i Baneheia. Der møtte de en mann som tok bilder av smågutter.

- Vi hadde ikke vært der på tre år, og ville gi Baneheia en sjanse. Og da møtte vi han. Der var ekkelt, fortalte 26 år gamle Anne Sofie Eriksen retten onsdag, ifølge Fædrelandsvennen.

De møtte ham både i juli og august i fjor i Baneheia. Nå venter den 37 år gamle porsgrunnsmannen dom etter tiltale for seksuelt krenkende atferd i Kristiansand i sommer.

Krever 2,5 år
Han skal ha tatt bilde av en naken mindreårig gutt på Bystranda, og tatt flere bilder i Baneheia. Her skal han også ha gnidd sin penis kloss inntil en tre år gammel gutt.

Tiltalen lyder seksuell omgang med mindreårige gutter i Porsgrunn i fjor, utuktig omgang med sin sønn ved to anledninger samt forholdene i Baneheia.

Statsadvokat Kjell Omholt la i Skien og Porsgrunn tingrett ned påstand om to år og seks måneders fengsel onsdag.

- Ikke pedofil
Forsvarer Paal Berg Helland avviser både påstandene om utuktig omgang, krenkende atferd og pedofili.

- Media og påtalemyndigheten stempler ham som pedofil. Han besøkte moren, som ikke lenge før hadde flyttet til kristiansandsområdet. Han var i Baneheia for å kjøle seg ned. Han tok bilder av det idylliske området, og da er det vanskelig ikke å få folk på stranda med på bildet, sier Helland til TV 2 Nettavisen.

Statsadvokat Kjetil Omholt pekte i retten på mannens pedofile trekk, og sa han oppsøkte steder med barn, som Baneheia og Norway Cup.

Sorenskriver Jahn Mydland administrerer saken.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album