Gå til sidens hovedinnhold

Tok Posten på anbudsrot

Klaget Posten inn for Klagenemnda for offentlige anskaffelser og vant.

Edit Communications klagde posten inn Klagenemnda. Nemnda konkluderte med at Posten brøt kravet til likebehandling, forutberegnelighet og gjennomsiktighet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det var prosessen fram mot valg av leverandør til å lage et nytt kundemagasin for Posten Edit Communications reagerte på.

- Følte oss dårlig behandlet
Posten inviterte fem byråer til å inngi tilbud på det nye kundemagasinet. Til slutt var det pr-byrået Dale + Bang i Kristiansand som ble valgt. Edit Communications klagde prosessen inn for Klagenemnda for offentlige anskaffelser med en rekke punkter de mente ikke hadde blitt håndtert korrekt.

- Det var viktig å få en avklaring på om Posten hadde behandlet dette riktig. Vi reagerte på hvordan prosessen ble håndtert og følte oss dårlig behandlet, men det er viktig for meg å få fram at vi ikke ønsket «å ta rotta på Posten», sier Edits daglige leder Jan H. Amundsen til NA24 Propaganda.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Han fikk medhold i at Posten brøt kravet til likebehandling da de fire øvrige byråene fikk detaljer om hvor mange sider bladet skulle ha, mens de ikke fikk det. Også på fire andre punkter i klagen fikk Edit medhold. Her kan du lese Klagenemndas behandling av saken.

Vurderer erstatning
Amundsen sier han ikke har noen planer om å profittere på Postens anbudsrot. Medhold i klagenemnda åpner for at Edit kan søke erstatning, men nemnda skriver at de «ikke finner grunn til å uttale seg om erstatningsspørsmålet».

- Vi har nylig fått avgjørelsen og er fornøyd med å vinne fram. Når det gjelder punktet om erstatning og hva vi skal gjøre med dette har vi ikke konkludert ennå. Det vi imidlertid er sikre på er at vi ikke kommer til å kreve omstøtelse av denne prosessen. Det byrået som ble valgt gjør sikkert en god jobb, og det er ikke det som har vært hovedpoenget her. Det er greit at man taper slike oppdrag, men måten det skjedde på her var ikke grei. Det var det vi som en liten leverandør ønsket å få belyst, sier Amundsen.

Han sier det kan bli aktuelt å kreve å få dekket advokatkostnadene som påløp i forbindelse med klagen.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken