Gå til sidens hovedinnhold

Tok storørret i Bergen sentrum

Folk trodde knapt sine egne øyne da Tor (28) dro denne ruggen opp av Store Lungegårdsvann midt i Bergen.

(iBergen.no) At det finnes fisk - og stor fisk, i Store Lungegårdsvann, beviste Tor Øksendal klokken kvart på ni onsdag kveld. Etter drøyt tre kvarters fiske slo beistet av en regnbueørret på ved brannstasjonen som ligger ved vannet. Gratulasjonene strømmer inn på Fiskersiden.no, hvor det ble lagt ut bilder av fisken i går kveld.

- Jeg hadde ikke fått noen ting. Plutselig så jeg et lite vak, og trodde det var en sjøørret, sier Øksendal til iBergen.no.

Bang!
Han kastet ut sluken, sveivet forbi vaket - og bang, storfisken bet på.

- Jeg så at den tok sluken rett utenfor land. Jeg gjorde tilslag, og fisken satt, forteller han.

Fisken var veldig føyelig, og til tross for størrelsen, ble det aldri noen stor kamp. Etter en kort stund lå den på land, kroket nede i svelget.

- Det er mulig at det hadde noe å si. Jeg vet ikke, sier Øksendal.

4,13 kilo og 68,5 cm
Mange la merke til fisken, som veide nøyaktig 4,13 kilo fordelt på 68,5 centimeter. Tilskuerne strømmet til da fisken lå på land.

- Flere joggere kom forbi, og blant annet noen russere. De lurte umiddelbart på hvor de kunne kjøpe fiskeutstyr, ler storfiskeren.

Det er ikke regnbueørret naturlig i sjøen, så den må ha rømt fra et oppdrettsanlegg. Den hadde lus, noe som tyder på at den ikke har vært lenge i ferskvann, siden lusene faller av i ferskvann.

Blir forskermat
Gigantfisken blir nå faktisk ikke middagsmat, men i første gang forskermat. Øksendal studerer miljø- og ressursfag på Universitetet i Bergen, og er opptatt av miljøspørsmål.

- Jeg skal levere den på NIFES (Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning). Det er ganske forurenset i Store Lungegårdsvann. En forsker der var interessert i å få anadrome laksefisker slik at de kan analysere den for miljøgifter som PCB og kvikksølv, sier Øksendal.

- Men om du får den igjen - og den blir godkjent?

- He he, da kan det hende den blir middagsmat, sier han.

Les flere saker fra iBergen.no.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted