Gå til sidens hovedinnhold

Tollvesenet tar mer øl og vin

Tollvesenets halvårstall viser at tollerne har beslaglagt mer øl og vin enn på samme tid i fjor. Også amfetamin og cannabis øker.

Hittil i år har Tollvesenet beslaglagt 145.998 liter øl, noe som er en økning på over 75 prosent sammenlignet med samme tid i fjor. Dessuten har det blitt beslaglagt 35.220 liter vin, noe som er en økning med nærmere 10.000 liter.

Mindre sprit
- Vi ser at spritsmuglingen har avtatt kraftig etter metanolsaken i 2001. Samtidig øker beslagene av øl og vin. Det er mye som tyder på at det er de samme miljøene som tidligere sto bak spritsmuglingen som i dag organiserer smuglingen av øl og vin, sier underdirektør Geir Høiseth i Toll- og avgiftsdirektoratet ifølge en pressemelding.

Mer amfetamin og ecstasy
Også amfetaminbeslagene har økt. Så langt i år har det blitt beslaglagt 42,6 kilo, en økning på 16,7 kilo i forhold til i fjor. Det er beslaglagt over 100 kilo mer cannabis enn fjor, mens heroin ligger på samme nivå.

Beslagene av esctasy har økt. Hittil i år er det beslaglagt over 8.000 ecstasy-tabletter, og antallet skriver seg fra to store beslag tidligere i år.

- Økningen av beslaglagt amfetamin og ecstasy skriver seg fra noen store enkeltbeslag. Vi ser nå en utvikling hvor vi har færre antall beslag, men at mengden beslaglagt vare øker. Vi har også sett at store partier amfetamin har blitt stoppet i Sverige. Dette er partier som vi vet har vært på vei til Norge, sier Geir Høiseth.

Beslaglegger valuta
Tollvesenet beslaglegger stadig mer valuta som blir forsøkt smuglet. Så langt i år har kontrollene resultert i beslag av nærmere 7,4 millioner kroner, mot om lag 2,7 millioner kroner på samme tid i fjor.

Reisende kan fritt ha med seg maksimalt 25.000 kroner i kontanter ved reise til eller fra Norge. Større beløp skal deklareres for Tollvesenet. Å unnlate å deklarere valuta medfører bøter.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken