Gå til sidens hovedinnhold

Tolv rette på nyttårsdag

Vi har analysert alle tolv kampene på lørdagskupongen. Sjekk våre tippetips.

Lørdagskupongen første nyttårsdag er viet kamper fra Premier League og Championship og det ligger svært gode penger i luften.

Les vår fyldige skade- og karanteneoversikt fra Premier League her.

1. Birmingham - Arsenal:
Hjemmelaget fikk nok en solid opptur etter å ha utlignet sent mot Manchester United. Det var ikke mye som tydet på det underveis i 2. omgang, men innbytter Nicola Zigic skapte trøbbel for United-forsvaret og Birmingham fikk sin utligning nesten uten å skape målsjanser. Mannskapsmessig ser det veldig bra ut for hjemmelaget, kun langtidsskadde James McFadden mangler.

Arsenal-manager valgte å bytte ut åtte spillere fra startoppstillingen til bortekampen mot Wigan, etter mandagens strålende oppvisning mot Chelsea. Men som så mange ganger før rotet Arsenal vekk svært viktige poeng på bortebane mot antatt svakere motstand. Lørdag returnerer kaptein Cesc Fabregas etter skade og det er nok et vesentlig sterkere Arsenal-mannskap som sendes utpå lørdag.

Det står 1-2-3 på de seks siste tilsvarende og vi utelukker ikke at Birmingham også kan "stjele" poeng mot Arsenal. 3-5-1 er hjemmestatsen til Birmingham, mens Arsenal står med 5-3-2 borte. UB

Nå kan du tippe på iPhone

2. Manchester City - Blackpool
Selv uten sin superstjerne Carlos Tevez, vant City uanstrengt 4-0 hjemme over Aston Villa. Mario Balotelli viste seg frem i Tevez fravær. Tevez er garantert tilbake lørdag, så får vi se om Mancini velger å starte med begge. For øvrig er det svært lite mannskapsproblemer for hjemmelaget. Har faktisk ikke bedre enn 5-3-2 hjemme, men virker solide om dagen.

Blackpool fortsetter å overraske, og tok en ny flott borteskalp tirsdag da hjemmesterke Sunderland ble slått 2-0. Det ga nok ikke et korrekt bilde av kampen, men uansett kampforløp så tok Blackpool sin femte borteseier for sesongen. Kaptein og playmaker Charlie Adam returnerer lørdag.

Et Manchester City-lag på gulljakt søler ikke vekk poeng her, og selv om City blir en av lørdagskupongens største favoritter, så blir Manchester City også en av våre sikre. H

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

3. Tottenham - Fulham
Flott flyt for hjemmelaget nå med 5-3-0 på de åtte siste ligakampene og selv om de to siste ligakampene har blitt avsluttet med ti mann, har begge endt med seire. Lørdag soner Jermaine Defoe fortsatt karantene, i tillegg er Robbie Keane høyst tvilsom. Men med Pavlutsjenko og Crouch også i stallen, er det flust med spissalternativer for harry Redknapp. Kaboul må også sone karantene nå, men viktige William Gallas er endelig friskmeldt.

Fulham tok en meget overraskende og sjelden borteseier mot Stoke tirsdag. Den første for sesongen. Ingen nye fravær for bortelaget som tradisjonelt sliter på White Hart Lane. 5-2-0 i favør Tottenham på siste sju tilsvarende. H

4. Liverpool - Bolton
Huffameg for en trøstesløs sesong for Liverpool-fansen. Og etter å sett Liverpool mot Wolverhampton onsdag er det ingen grunn til å være optimist. Det var ingenting å si på at Wolves tok alle poengene. Både Daniel Agger og Fabio Aurelio er klare til dyst igjen, kun Joe Cole er usikker, mens Carragher er ute fortsatt. Solide 8-0-0 på siste åtte tilsvarende.

Bolton er rammet av skader og manager Owen Coyle har kun med seg femten spillere til Beatles-byen. Dog skal det nevnes at ni av dem som startet mot Chelsea er med til Liverpool. Forsvarer Paul Robinson (karantene) og midtbanespiller Stuart Holden (skadet) er borte fra Chelsea-kampen. Viktige Lee Chung er fortsatt på landslagsoppdrag med Sør-Korea.

Et slitent Bolton-lag med svært dårlig statistikk på Anfield mot et revansjesugent Liverpool som har svært god statistikk i tilsvarende innbyrdes oppgjør. HU

5. Stoke - Everton
Overraskende nok tapte Stoke hjemme mot Fulham tirsdag etter en flott prestasjon borte mot Blackburn 2. juledag. Fotballen er sannelig rund. Forsvarskjempen Robert Huth soner karantene lørdag og noen spillere er usikre. Har ikke bedre enn 4-2-4 hjemme denne sesongen og svake 0-2-4 på siste seks tilsvarende.

Everton gjorde ingen stor kamp borte mot West Ham tirsdag, men fikk i det minste med seg ett poeng. Har mye ball i sine kamper, men sliter med både å score mål og skape sjanser. Phil Jagielka og Johnny Heitinga var ikke med tirsdag og er tvilsomme også lørdag, mens Victor Anichebe fortsatt soner karantene.

Vrien kamp dette mellom to innsatsfylte lag. Det må nesten bli HUB.

Les vår fyldige skade- og karanteneoversikt fra Premier League her.

6. Sunderland - Blackburn
Selv etter å ha møtt både Manchester United, Manchester City og Arsenal stod Sunderland uten hjemmetap (5-4-0) før tirsdagens hjemmekamp mot Blackpool. Der kom sesongens første hjemmetap (0-2). Riktignok ufortjent etter spill og sjanser, men fotball handler fortsatt om å score mål. Kaptein Lee Cattermole og spissen Gyan er usikre. I forsvaret erstatter en friskmeldt Titus Bramble en skadet Nedum Onuoha.

Variable Blackburn gikk fra hjemmetap mot Stoke til borteseier mot West Bromwich. Keeper Paul Robinson (som har vært god i høst) blir ute i tre uker med skulderskade. Salgado og Kalinic soner karantene.

Det står faktisk 1-4-3 på de åtte siste tilsvarende og et Sunderland-lag litt i utakt er vanskelig å stole på. HUB

7. West Ham - Wolverhampton
West Ham tok ett viktig poeng i en svak kamp hjemme mot Everton tirsdag. Det var lagets tredje strake kamp uten tap og der et litt bedring for Grants mannskap. Svake 2-4-4 hjemme på Upton Park og det er fortsatt en god del skader.

Wolverhampton ton en fortjent og meget overraskende 1-0 seier borte mot Liverpool onsdag. Også hos Wolves er det fortsatt mange skader. 3-0-3 på de siste seks ligakampene og det er svært tett i bunnen nå. Hadde kun tatt ett bortepoeng på åtte ligakamper (sju tap) før onsdagens triumf på Anfield.

Wolves vant fjorårets tilsvarende oppgjør 3-1. Åpen affære dette, vi ble ikke veldig imponert av West Ham når vi så dem mot Everton. HUB.

8. Norwich - Queens Park Rangers
Nyopprykkede Norwich har bitt veldig godt fra seg i Championship og står med 4-4-1 på sine siste ni ligakamper og innehar en solid femteplass. Variable 6-2-4 på hjemlig gress. Simon Lappin er suspendert, ellers er det ingen endringer i laget fra 4-2 seieren mot Sheffield United tirsdag.

Queens Park Rangers har fått opp farten igjen etter en liten downperiode og har vunnet begge julekampene overbevisende (4-0 hjemme mot Swansea og 2-0 borte over Coventry). Er dermed sju poeng foran Cardiff i toppen av Championship-tabellen. Ingen nye fravær. Borte står laget med kun ett hjemmetap, totalt 5-5-1.

Det står 6-1-0 i favør Norwich på siste sju tilsvarende. HUB

9. Bristol City - Cardiff:
City-manager Keith Millen sliter med skadetrøbbel i forsvaret og må unnvære Liam Fontaine, Jamie McAllister, Louis Carey (kaptein) og Christian Ribero. Ingen av disse spilte i tirsdagens hjemmekamp mot Crystal Palace (endte 1-1). Forrige sesongs toppscorer Nicky Maynard er på vei tilbake. Etter en svært god periode i november/desember, har hjemmelaget kun kapret ett poeng på sine tre siste ligakamper og hjemmestatsen viser 4-4-4.

Opprykksfavoritt Cardiff har også variert mye i prestajonene i det siste. 1-1-4 på seks siste ligakamper er ikke godt nok for opprykk. Lørdag er det god sjanse for at både Craig Bellamy og toppscorer Jay Bothroyd returnerer. Variable 6-1-5 på bortebane.

2-5-1 på siste åtte tilsvarende, men nå tror vi på Cradiff. B

10. Swansea - Reading:
Swansea-manager Brendan Rogers gjorde seks forandringer til hjemmemøtet mot Barnsley tirsdag, etter det stygge 0-4 tapet borte for Queens Park rangers andre juledag. Hjemmelaget kom straks tilbake på vinnersporet og vant 1-0. 2-1-3 på siste seks ligakamper. Og det er igjen ventet at Rogers vil rotere på laget. Backen Alan Tate soner karantene.

Bortelaget Reading har seks uavgjorte på sine åtte siste ligakamper og to seire. Formen er altså bra. Brukbare 3-5-3 på bortebane. Kaptein Ivar Ingimarsson er endelig på vei tilbake etter langvarig skadefravær.

1-3-1 på de fem siste tilsvarende og det er slett ikke usannsynlig med en ny poengdeling. U

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

11. Coventry - Ipswich:
Tre strake tap for hjemmelaget nå, etter ti poeng på de fire foregående. Viktige Gary McSheffrey er suspendert lørdag. Aron Gunnarsson likeså (soner sin andre kamp). 6-1-5 på tolv hjemmekamper.

Ipswich var inne i en svært dårlig periode med seks strake ligatap, men slo tilbake med 3-0 seier hjemme mot Leicester. Det var 18. desember og Ipswich har altså ikke spilt kamp på fjorten dager. Goalgetter Jason Scotland har begynt å vise seg frem igjen. Svake 3-2-6 på bortebane, men har en brukbar statistikk borte mot Coventry. Det står nemlig 2-3-4 på de ni siste tilsvarende. U.

Nå kan du tippe på iPhone

12. Burnley - Sheffield United:
Hjemmesterke Burnley røk på et svært overraskende hjemmetap mot bunnlaget Scunthorpe tirsdag. Det var lagets tredje hjemmetap for sesongen, men fortsatt viser hjemmestatsen så solide tall som 7-2-3. Uansett ble hjemmetapet kostbart for manager Brian Laws, som måtte takke for seg onsdag. Stuart Gray overtar inntil videre. Goalgetter Chris Iwelumo (ni ligamål) ble benket tirsdag på bekostning av den lovende unge svensken John Guidetti, men er nok tilbake i startoppstillingen lørdag.

Sheffield United ledet to ganger borte mot Norwich tirsdag, men tapte tilslutt 2-4. Det tapet ble kostbart da hele fire spillere må sone karantene lørdag.Midtbanespillerne Stephen Quinn, Nick Montgomery og Andy Reid må alle i fryseboksen, sammen med forsvarsspilleren Kyle Bartley. samtlige fire startet mot Norwich og det er ingen tvil om at manager Micky Adams stiller med et svekket lag lørdag. Blades har 3-3-6 på bortebane hittil og formen er skral med fire tap på de fem siste kampene.

Det står 3-1-3 på de siste sju tilsvarende, men lørdag tror vi på topp sjanse for Burnley som neppe taper to hjemmekamper på rad. Vi spiller Burnley. H

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 01.01.2011 15:55
1. Birmingham - Arsenal U B
2. Manchester City - Blackpool H
3. Tottenham - Fulham H
4. Liverpool - Bolton H U
5. Stoke - Everton H U
6. Sunderland - Blackburn H U
7. West Ham - Wolverhampton H U B
8. Norwich - Queens Park Ran H B
9. Bristol City - Cardiff B
10. Swansea - Reading U
11. Coventry - Ipswich U
12. Burnley - Sheffield Unite H


432-rekker:
HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 01.01.2011 15:55
1. Birmingham - Arsenal U B
2. Manchester City - Blackpool H
3. Tottenham - Fulham H
4. Liverpool - Bolton H U
5. Stoke - Everton H U B
6. Sunderland - Blackburn H U
7. West Ham - Wolverhampton H U B
8. Norwich - Queens Park Ran H U B
9. Bristol City - Cardiff B
10. Swansea - Reading U
11. Coventry - Ipswich H U
12. Burnley - Sheffield Unite H


HTML EMBEDKommentarer til denne saken