– Tommy Sharif ble i kveld løslatt, men jeg vet ikke så mye om hvilke vurderinger som ble gjort for løslatelsen fra politiets side, sier forsvarer Sol Elden til Nettavisen onsdag kveld.

Det var TV 2 som første meldte om løslatelsen.

Elden bekrefter også at Sharifs bror skal være løslatt fra politiets varetekt.

Det var tirsdag det ble kjent at tidligere dekkbaron Sharif ble pågrepet av politiet og siktet for grov økonomisk kriminalitet.

Sharif har nektet straffskyld etter siktelsen, som omhandler bounndragalse, og dette standpunktet er fortsatt uforandret. Broren er siktet for heleri.

Onsdag kveld skal Sharif ha sittet i et to timer langt politiavhør. Klokken 20.00 ble han løslatt.

– Min klient har bistått politiet så godt som mulig med å svare på de spørsmålene de har hatt. Han kommer til å fortsette å bistå med å opplyse saken så godt som mulig. Han er opptatt av å ha et godt samarbeid med politiet, og det er det som kommer til å være fokus for ham fremover, sier Elden til Nettavisen.

I en pressemelding sendt ut onsdag ettermiddag opplyste Romerike politidistrikt et siktelsen mot Sharif-brødrene er starten på en omfattende etterforskning.

– Vi har ikke helt oversikten på nåværende tidspunkt, men vi får bistand fra Skatt Øst, og skal begynne en gjennomgang av beslagmaterialet, sa politiadvokat i Romerike politidistrikt Charlotte Visdal Benneche til Nettavisen tidligere i kveld.

Strafferammen for grov bounndragelse er inntil seks års fengselsstraff.

Under en aksjon tirsdag morgen ble både dekksenteret til Sharif på Alnabru, Sharif AS, –og boligen hans på Leirsund i Skedsmo gjennomgått av politiet.

Det ble brukte hunder til å snuse etter penger på de ulike adressene. Det skal ha blitt funnet «mye penger» under ransakingen. Det ble tatt beslag i datautstyr og andre dokumenter. Romerike politidistrikt skal også ha fått bistand fra Økokrim i aksjonen, får Nettavisen opplyst.

Forsvarer for broren til Sharif, Solveig Høgtun, har ikke besvart noen av Nettavisens henvendelser.