23-åringen ble torturert på det groveste av fire andre fordi han skyldte 8200 kroner. Nå har Borgarting lagmannsrett felt sin dom over de involverte. Tre fikk sine straffer redusert i forhold til dommen i Moss tingrett, skriver Moss Dagblad.

Den gjerningsmannen som fikk strengest straff i tingretten fikk tre og et halvt års fengsel, men lagmannsretten valgte å redusere denne til tre år. For en av gjerningsmennene ble straffen utvidet fra to til to og et halvt års fengsel. Den tredje av de dømte fikk redusert straffen med et halvt år, fra to til ett og et halvt år. Den fjerde av de involverte anket ikke dommen fra Moss tingrett, der vedkommende ble dømt til to års fengsel.

Bakgrunnen for den omfattende volden var en krangel om en barregning på 4000 kroner. I tillegg hadde 23-åringen fått 4200 kroner av en av kameratene til å kjøpe hasj tidligere på dagen.

Voldsofferet ble slått gjentatte ganger med balltre og knivstukket i beinet. Den kvinnelige deltakeren holdt en kniv mot testiklene hans, og truet med å skjære dem av.

Videre skal gjerningspersonene ha varmet opp en elektrisk limpistol til 180 grader og så sprutet glovarmt lim på sitt offer.

En av gjerningsmennene skal ha puttet lillefingeren hans i en sigarkutter og presset den hardt sammen. Det ytterste ledet på lillefingeren måtte amputeres.

Den groveste handlingen var da de dro mannen utendørs og plasserte en golfpeg med ball i munnen hans. Heldigvis traff de ballen.

Voldsofferet lå på sykehus i fem dager, men ble arbeidsufør i fem måneder, ifølge Moss Dagblad.