To menn og barnets mor ble denne uken dømt for å ha forvoldt barnets død. Straffeutmålingen finner sted 15. desember.

Gutten bodde sammen med sin mor og hennes kjæreste i Haringey i London. Gutten, som omtales som Baby P i britiske aviser, ble påført 50 skader på kroppen av de to mennene mens moren er dømt for omsorgssvikt.

Grovt mishandlet
Skadene inkluderer en brukken rygg, ni brukene ribbein, flere skader i munnen, et avrevet øre, flere blåmerker på kroppen, kuttskader i hodet, i tillegg til at fingernegler og tånegler var blitt fjernet.

Den lokale barnevernstjenesten, helsearbeidere og politiet blir kritisert for å ha forsømt deres plikt med å ivareta barnets sikkerhet.

Barnevernet var koblet inn i saken 60 ganger før dødsfallet, og mange stiller seg spørsmålet om de kunne ha forhindret det tragiske utfallet.

Direktøren for den lokale barnevernstjenesten, Sharon Shoesmith, har den siste uken kommet under press etter det tragiske dødsfallet, og kritiske røster krever at hun går av.

Nå slår 60 lokale lærere ring om direktøren for den lokale barnevernstjenesten, og har forfattet et felles brev hvor de gir sin støtte til Shoesmith, melder BBC.

Paralysert
Gutten var blitt sendt til sykehus med omfattende skader en titalls ganger før han døde. Men både leger og tjenestefolk tilknyttet barnevernet mislykkes med å ta varseltegnene på alvor.

Ved en anledning mislykkes legen med å se at babyen var paralysert grunnet en brukken rygg.

Politiet hadde foreslått å ta babyen fra moren tre ganger, men sosialarbeidere besluttet likevel å sende ham tilbake til moren.