- Jeg kan bekrefte at en av de drapssiktede mennene også er siktet for mishandling og ran, sier politiadvokat Joachim Sopp Onsrud i Vestoppland politidistrikt til Nettavisen.

Et samboerpar fra Stor-Elvdal i Hedmark ble i 04-tiden natt til 4. juledag mishandlet på det groveste av fire bevæpnede menn som stormet inn i huset deres.

Kvinnen (18) og en mann (40) ble vekket av fire menn som plutselig sto på soverommet.

Mannen ble tvunget ut i stua der han i sofaen ble bundet på ryggen og beina ved hjelp av kjetting. Samboeren hans ble bundet i senga på soverommet. Hun ble også truet med kniv.

Paret skal ha blitt truet til å fortelle hvor alle verdisakene i huset var. I over tre timer skal de ha blitt mishandlet.

- Vi tør ikke lenger bo her, fortalte samboerparet i et intervju etter voldsnatten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Senere på dagen 4. juledag ble Ragnar Bjertnæs Abrahamsen (35) skutt og drept i Søndre Land i Oppland. Liket ble gjemt på en låve på småbruket der han ble drept.

Ifølge ostlendingen.no ble Abrahamsen likvidert med flere skudd mot hodet og overkroppen.

- Den foreløpige obduksjonsrapporten bekrefter at han ble skutt, og vi har funnet et våpen på gårdsbruket som vi mener er drapsvåpenet, sier politiadvokat Joachim Sopp Onsrud til Nettavisen.

Han ønsker ikke å gå inn på hvem av de tre drapssiktede som også er siktet for ranet og overfallet i Stor-Elvdal.

- Det ble tatt ut siktelse for ranet mot en av de nå drapssiktede mennene før drapet ble oppdaget. Avdøde har ikke vært siktet i forbindelse med ranssaken, sier politiadvokaten til Nettavisen.

En mann (30) har erkjent drapet. Også en 33 år gammel mann og hans 51 år gamle søster er siktet for drapet. Samtlige er varetektsfengslet i fire uker. Søskenparet nekter straffskyld.

Det var under etterforskningen av ranssaken og andre vinningssaker at politiet fikk vite at en person lå drept i låven i Søndre Land.