Gå til sidens hovedinnhold

Totalt røykeforbud på hotell

Om få år kan det bli et totalforbud mot røyking på norske hotellrom.

- Vi har ikke ønsket å utelukke røykerne, men samfunnsutviklingen peker mot helt røykfrie hotellrom. Tendensen i markedet tilsier at det ikke vil gå mer enn noen år før dette er en realitet, sier administrerende direktør Geir Lundkvist i Scandic Hotels til ANB.

2.000 av hotellkjedenes 2.500 hotellrom i Norge er i dag røykfrie. Dette tilsvarer 80 prosent, mens kravet i dag er 50 prosent. Choice Hotels har gått enda lengre, og fra 1. mai i år innførte de røykeforbud på samtlige 14 Quality Resort-hoteller i hele Norden. Forbudet omfatter også restaurantene, barene og lobbyområdene.

Røykeforbud på hotell fører til enklere renhold og bedre arbeidsmiljø for de ansatte. Markedssjef i Choice Hotels tror totalforbud er noe folk både ønsker og forventer.

Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet har i flere år vært opptatt av å innføre røykfritt hotellmiljø. De ønsker å støtte et lovforslag om totalforbud, om dette skulle bli aktuelt.

Tendensen er klar hos folket. Ifølge tall fra Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet er det kun én av ti som ber om røykerom ved hotellovernatting.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken