Gå til sidens hovedinnhold

- Tottenham byr på stjernespiller

André Villas-Boas har en travel sommer i vente.

Miralem Pjanic, som for øyeblikket har kontrakt med Roma, har lenge hatt en flørt med det katalanske superlaget Barcelona, men nå ser det ut som Tottenham skal klare å stjele 23-åringen.

Daily Mail melder nemlig at de hvite fra White Hart Lane og deres portugisiske sjef Andres Villas-Boas har lagt inn et bud på 20 millioner pund for bosnieren.

Ryktene skal imidlertid ha det til at Pjanic selv har mer lyst til å signere for et stjernespekket Barcelona. Begge klubbene skal ha speidet Roma-spilleren i lang tid.

Dette er heller ikke første gang den offensive midtbanespilleren har blitt koblet til en London-klubb. Pjanic har lenge blitt set på som et yndet overgangsmål.

Arsenal-interesse
23-åringen, som før han byttet statsborgerskap til Bosnia og Hercegovina var regnet som luxembourger, var nære å signere for Spurs` erkerival Arsenal, rett før han gikk til Roma.

Det at Romas nr. 15 den gang signerte for den italienske hovedstadsklubben, hindret likevel ikke Arsenal og Arsène Wenger i å vise interesse bare ett år senere, i 2012.

Da var Pjanic etter sigende igjen på vei til Emirates, men dessverre for Wenger var han for dyr for det ikke-sløsende Arsenal-laget, som senere signerte Santi Cazorla i stedet.

Ikke lenge etter årsskifte 2012/13 sa Pjanic at Barcelona ofte var å så han spille, og at storklubben hadde spurt om situasjonen hans i Roma.

Tilbake i januar ville ikke Tottenham by mer enn 14 millioner pund for spilleren. Men nå skal londonklubben altså ha lagt 20 millioner pund på bordet.

Villas-Boas har vært blant de mest aktive managerne så langt i «Silly Season», med Paulinho i sluttsamtaler og David Villa, Hulk, Roberto Soldado og Alvaro Negredo også koblet til klubben.

Men skal portugiseren få råd til to, eller tre av disse spillerne, må han trolig også selge noen.

Flere på vei ut
Blant annet har Tottenhams løpesterke midtbanespiller Scott Parker blitt koblet til London-klubben Queens Park Rangers. En klubb der den snart 33 år gamle engelskmannen godt kan finne på å avslutte karrieren. Der vil han bli gjenforent med mannen som hentet ham til Spurs, Harry Redknapp.

Og selv om Real Madrid visstnok skal ha gitt opp jakten på den beste spilleren i Premier League i 2012/2013, Gareth Bale, kan det godt hende at Spurs er mer lystne på å selge waliseren når de har kjøpt to-tre nye spillere, for å skape balanse i regnskapet.

Men Bale er ikke den eneste venstrebeinte spilleren som skal være på vei vekk fra laget som har sitt opphavssted i Nord-London.

Benoìt Assou-Ekotto skal ikke være en del av planene til Andre Villas-Boas, og selv om Ekotto selv har uttrykt et ønske om å bli, kommer nok manageren til å være offervillig hvis 29-åringen er det eneste som står mellom Spurs og signeringen av for eksempel Hulk.

Tom Huddlestone skal også være på vei bort, og den hårfagre 26-åringen drar trolig ikke langt. Sunderlands energiske manager Paolo Di Canio er lysten på å kjøpe Huddlestone, som kom til Tottenham fra Derby County i 2007, og fem millioner pund skal være engelskmannens prislapp.

Så gjenstår det å se hva Villas-Boas velger å gjøre med stallen sin? Det tar nok ikke så alt for lang tid før vi får noen svar.

Kommentarer til denne saken