Gå til sidens hovedinnhold

Tottenham til fjerde runde

Slo Wigan 3-1 på White Hart Lane.

TOTTENHAM - WIGAN 3-1:

FA-cupens tredje runde tyvstartet med oppgjøret mellom Tottenham og Wigan på White Hart Lane fredag kveld.

Og i kulda i London startet kampen med en sjanse til hver av lagene, men verken bortelagets Henri Camara eller Spurs' Luka Modric klarte å utnytte sjansene sine.

Tvilsom straffe
Ingen av lagene klarte imidlertid å følge opp den lovende starten, og resten av omgangen var stort sett et langt gjesp. Da ble det bedre den siste halvdelen av kampen.

Fem minutter ut i andre omgang ble Fraizier Campbell spilt gjennom, og alene med keeper ble han lagt ned av Wigans sisteskanse. Om det virkelig var kontakt mellom Campbell og keeper Kingston er uklart, men det var uansett et ganske enkelt fall fra den utlånte Manchester United-spillerens side. Straffesparket satte Roman Pavlyuchenko sikkert i mål, og Tottenham var i føringen.

Flygende kroat
Bare minutter senere holdt Campbell på å score selv, men headingen ble fantastisk reddet av keeper Kingston.

Hjemmelaget fortsatte å presse på, og kvarteret før slutt kom mål nummer to - og det et merkelig ett.

Tottenham slo kontra etter en Wigan-corner, og et skudd fra Jamie O'Hara traff stolpen. På returen kom imidlertid en flygende Luka Modric og headet inn scoringen.

Dermed måtte bortelaget fremover på banen, og skapte flere farligheter. Bakerst hadde imidlertid Heurelho Gomes en god dag og holdt målet rent.

Avgjorde på overtid
Helt fram til to minutter før slutt, da Henri Camara kranglet ballen i målet etter mye klabb og babb i Tottenham-feltet.

På overtid var Wigan svært nær en utligning, men med alle mann i angrep fikk Roman Pavlyuchenko sjansen til å avgjøre på en kontring. Skuddet hans fra 20 meter gikk forbi en passiv Kingston og i målet, og kampen var avgjort.

Med 3-1-seieren er Tottenham dermed det første laget som er klare for den fjerde runden i FA-cupen. 3. runde fortsetter lørdag.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken