Gå til sidens hovedinnhold

Totti løftet Roma

Da Roma trengte en seier som mest, var det klubbens store sønn som tok ansvar.

PARMA - ROMA 1-2:

John Arne Riises Roma har kjempet seg helt i toppen av Serie A denne sesongen, og tok etter hvert over ligaledelsen fra José Mourinhos Inter.

Riktignok mistet de ligaledelsen forrige helg da de tapte hjemme mot Sampdoria. Men det mest oppsiktsvekkende med det hele er at Francesco Totti, Romas store sønn, ikke har spilt hovedrollen i den suksessrike sesongen.

Totti har vært plaget av skader og har dermed ikke inntatt en like dominerende rolle som man er blitt vant til å se han i.

Lørdag hadde Roma kniven på strupen da de gjestet Parma på Stadio Ennio Tardini. Men da Roma trengte det som mest vartet Totti opp med godsakene.

Playmakeren brukte bare fem minutter på å gi Roma ledelsen. Et kvarter før slutt var Totti regissøren da Rodrigo Taddei doblet ledelsen.

Det ble likevel mer dramatisk enn ønskelig for Roma, da Parma reduserte ni minutter før full tid.

John Arne Riise og Roma sto likevel i mot, og sikret seg en meget viktig seier. Med de tre poengene gjeninntok Roma tabelltoppen, ett poeng foran Inter, men med én kamp mer spilt.

Riise spilte for øvrig hele kampen for Roma.

Inter, som onsdag ble klare for finalen i Champions League, møter Lazio søndag kveld. Lazio er som kjent Romas erkerival, og med ingenting å spille for kan det virke som at Roma ikke får noen hjelp fra byrivalen.

Det tror i alle fall ikke Romas norske supportere.

I tillegg til bortekampen mot Lazio har Inter igjen hjemmekamp mot Chievo og bortekamp mot Siena. Roma møter Cagliari hjemme i nest siste runde og Chievo borte i den 38. og siste serierunde.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken