Gå til sidens hovedinnhold

Tottis herlige hevn

Francesco Totti ble vraket fra start mot Australia. Fire minutter på overtid avgjorde han åttedelsfinalen.

ITALIA - AUSTRALIA 1-0: Da Palermo-spilleren Fabio Grosso ble felt av Lucas Neill innenfor straffefeltet med bare sekunder igjen å spille, var det Totti som fikk ansvaret fra 11-metersmerket. Francesco Totti, som ikke har lyktes spesielt verken tidligere i VM eller i tidligere mesterskap, og som brakk beinet i vinter og lenge var usikker med tanke på VM, satte straffen iskaldt i nettet.

Siste spark
Nå er han hele Italias helt.

For Italia er videre, og møter vinneren av Sveits og Ukraina i kvartfinalen.

- Vi slet i store deler av kampen, men det var hele laget som vant denne kampen. Australia var et sterkt lag. Nå tror jeg vi kan gå langt i denne turneringen, oppsummerte matchvinneren, ifølge Reuters.

Og nå tar han et oppgjør med kritikerne.

- De har gitt meg det glatte lag, men jeg har alltid sagt at jeg skal bevise hva jeg er god for ute på banen, sier han.

-Forferdelig
Australia fikk ikke engang ta avspark. Straffesparket var det siste som skjedde i kampen.

- Jeg synes vi dominerte kampen i perioder, og med en ekstra spiller på banen, ble det enklere for oss. Men dette var en forferdelig måte å bli slått ut på. Vi er selvfølgelig fornøyde med å komme så langt som vi gjorde, men skuffet over å bli slått ut på denne måten, sa Mark Viduka.

Italias seier var fortjent, særlig etter at Marco Materazzi ble feilaktig utvist tidlig i 2. omgang for taklingen på Marco Bresciano. Det var ingen opplagt målsjanse, taklingen var heller ikke spesielt stygg, men dommer Luis Medina Cantelejo bladde opp det 24. røde kortet i årets fotball-VM.

- Det viktigste da vi ble redusert til ti menn, var å holde hodet kaldt, forklarte Totti.

Brente sjanser
Italia hadde vært det førende laget frem til utvisningen, og både Alberto Gilardino og spesielt Luca Toni hadde hatt flere muligheter til å gi storfavorittene ledelsen. Med Mark Schwarzer i Australias mål tok det som kom hans vei.

Og Australia hadde sine farligheter de også. Mark Viduka var god som oppspillspunkt, og særlig Scott Chipperfield var aktiv med skuddfoten. Tim Cahill viste også at han er en målfarlig herre. Men Gianluigi Buffon var aldri spesielt truet.

VM må uansett kunne kalles en suksess for Guus Hiddinks menn.

Forsvarstrøbbel
Italia må nå klare seg uten Materazzi og kanskje også skadde Alessandro Nesta i kvartfinalen. Spørsmålet er da hva trener Lippi velger å gjøre i midtforsvaret. En ting er i hvert fall sikkert: Fabio Cannavaro er i toppform. Mot Australia var han rett og slett konge, og gjorde knapt nok en feil hele kampen igjennom.

Luca Toni viste også tegn på at formen er på vei tilbake. Han kom seg til flere gode sjanser i åttedelsfinalen, og mange stusset litt over at Lippi valgte å ta ut måljegeren da Materazzi ble utvist.

HTML EMBED
Reklame

Disse gressklipperne er best i test