Gå til sidens hovedinnhold

Trafikken i gang i Widerøe

Widerøe åpner nå for flyginger mellom Bodø og Trondheim via Helgeland, og ruter mellom Bodø, Lofoten, Evenes, Stokmarknes og Narvik.

Widerøe gjenopptar flytrafikken i deler av Nord-Norge fra klokken 10:00 etter at Avinor nå har åpnet for trafikk i luftrommet mellom Trondheim og Stokmarknes i 12 timer.

Fortsatt vil trafikken være preget av forsinkelser og kanselleringer, og det er uvisst hvor lenge Widerøe kan fly i dette området, opplyser selskapet.

- Vi er svært glade for at det er noe bedring i situasjonen, sier kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien.

- Dette er en påkjenning for alle de som er avhengige av flyet som infrastruktur, og mange planer har gått i vasken de siste dagene, sier han.

Widerøe opplyser at det fortsatt vil være mange kanselleringer og uregelmessigheter, og Kongsteien oppfordrer folk til å følge med på wideroe.no på ”Fly i rute”- funksjonen for informasjon. Der vil strekningene Widerøe flyr bli oppdatert fortløpende.

- I første omgang er det ruter mellom Bodø og Trondheim via Helgeland, og Ruter mellom Bodø, Lofoten, Evenes, Stokmarknes og Narvik som blir fløyet, men dette kan endre seg etter hvert som vindretningene endrer seg, skriver selskapet i en pressemelding fredag formiddag.

Luftrommet sør for Trondheim er fortsatt stengt.

- I og med at vi ikke har visst når trafikken skulle kunne starte igjen, har vi heller ikke hatt noe annet svar til passasjerene våre enn at vi må vente og se. Det er ikke noe fullverdig svar, men det eneste vi har hatt å tilby i denne situasjonen, sier Kongsteien.

Han opplyser at de har fått få klager fra passasjerene.

- Folk forstår at dette har vært utenfor vår kontroll, og at vi er et offer for naturkreftene akkurat som passasjerene, sier Kongsteien.

Widerøe opplyser at passasjerer som ikke får reise i denne perioden vil få billettene sine refundert, uansett billettype.

- For de kunder som velger å kansellere reisen gis det full refusjon. Kundene bes om å kontakte sitt salgssted for refusjon. Billetter kan endres helt kostnadsfritt og våre kunder kan få booket om billetten til en annen Widerøe-avgang, opplyser Widerøe.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken