På kveldstid blir Juliana Malaquias (26) behandlet som en prostituert.

Hun synes det er fryktelig ekkelt, og skjønner ikke hvorfor politiet ikke gjør mer mot prostitusjon, melder Rogalands Avis.

Plages du av åpenlyst sexkjøp og prostitusjon? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Natt til søndag, cirka klokken tre, kjørte Malaquias fra nederste etasje i parkeringshuset ved Posten sammen med en venninne.

Plutselig ser hun en hvit mann på rundt 30 år ha ubeskyttet sex med en mørkhudet prostituert.

Det er også andre vitner til den ulovlige sexen. Malaquias tar et bilde for å dokumentere hendelsen.

Tas for prostituert
Sexkjøperen var pen i tøyet og så ut som en vanlig norsk mann.

Derfor ønsker Juliana Malaquias å slå alarm.

- Neste helg kan han gå hjem med en vanlig jente som ikke aner at han har hatt sex med en prostituert. Sjansen for å spre farlige kjønnssykdommer er stor, sier hun.

Malaquias er fra Brasil og jobber i oljebransjen i Stavanger. Det er ikke første gang hun har uønsket nærkontakt med prostitusjon i byen.

Når hun går ut i Stavanger på kveldstid – særlig i helgene – risikerer hun å bli tatt for å være prostituert. Alle hennes mørkhudede venninner har opplevd det samme.

- Menn kommer bort til meg og spør hvor mye det koster. Det er som oftest voksne og fulle menn. De klarer ikke å skille mellom mørkhudede kvinner og de som er prostituerte.

Selv om hun gir klar beskjed til mennene som prøver seg, har hun flere ganger opplevd at de tar tak i henne og at hun må slåss for å komme seg løs.

- Kjempeflaut
Malaquias har bodd i Stavanger i 3 1/2 år. Første gang hun var ute på byen var det så ille at hun sa «aldri mer». Hun valgte å holde seg hjemme et helt år, men ønsket om et sosialt liv gjør at hun nå går ut av og til. Det har gitt henne flere vonde opplevelser.

- Selv om jeg er med kjæresten min eller med venner, kommer menn bort. Det er kjempeflaut og ekkelt å bli behandlet sånn. Jeg er også redd for at det skal skje foran kolleger.

Malaquias ber kommunen og politiet ta affære. Hun synes det er merkelig at sexsalget i Stavanger skjer såpass åpenlyst i sentrum når det er ulovlig å kjøpe sex.

- Politiet ser de prostituerte jobbe når de er ute, hvorfor gjør de ikke mer med problemet?

Les flere saker fra Rogalands Avis.

Plages du av åpenlyst sexkjøp og prostitusjon? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no