Gå til sidens hovedinnhold

Tre år for ran av 82-åring

82-åringens liv ble snudd opp-ned da han ble ranet og utsatt for vold av den 42 år gamle mannen.

Nå er 42-åringen dømt til tre års fengsel etter at han i februar i år gjentatte ganger slo 82-åringen og deretter ranet ham for 33.000 kroner.

Greide seg selv
Gulating lagmannsrett skriver i dommen at 82-åringen i betydelig grad har tapt livskvalitet som en følge av det grove ranet.

- Før ranet klarte fornærmede, til tross for sin høye alder, seg godt alene. Han hadde omtrent ikke hjelp i huset, kunne kjøre bil, gikk selv på butikken og ordnet ellers opp med de daglige gjøremål. Etter ranet har han måttet flytte til annen bolig slik at han nå bor i en leilighet i ett av familiemedlemmenes hus.

- Han kan ikke lenger kjøre bil, han må gå med stokk inne og med gåstol ute. Han kan ikke lenger stelle for seg selv i det daglige, men er avhengig av hjemmehjelp 2–3 ganger for dagen, i tillegg til hjelp fra familien. Han klarer ikke lenger å være alene i huset om natten. Hendelsen har gått dypt inn på ham, han er plaget av svimmelhet, har dels mareritt om natten og vansker med å få sove, heter det i dommen.

Må betale 70.000
I tillegg til tre års fengsel ble 42-åringen også dømt til å betale mannen 70.000 kroner i oppreisning.

42-åringen, som opprinnelig kommer fra Bosnia, sa i retten at han ikke husket noe fra den aktuelle dagen, siden han var beruset. 42-åringen ble pågrepet samme dag som ranet fant sted. Politiet fant blodrester på mannen som viste seg å stamme fra 82-åringen.

Mannen er tidligere dømt til 120 dagers fengsel for vold mot sin samboer.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene