Norges landslagssjef i langrenn, Vidar Løfshus, erkjenner at han går en spennende tid i møte.

Tre av fire landslagstrenere har nemlig ikke bestemt seg for om de vil fortsette neste sesong.

Egil Kristiansen, Roar Hjelmeset og Trond Nystad har alle kontrakter med Skiforbundet som går ut etter denne sesongen. Foreløpig har de ikke signert noen ny avtale.

- Alle tre er i tenkeboksen, sier Løfshus til Nettavisen.

- Jeg håper at alle tre kan fortsette. Jeg er veldig fornøyd med jobben de gjør og resultatene de har levert. Vi får se, men det blir en litt spennende tid for meg. Jeg må tenke alternativer, men det vil overraske meg stort om alle tre slutter, forklarer landslagssjefen.

Norges langrennslandslag har gjennomført tidenes sesong med sammenlagtseier i verdenscupen for både herrer og kvinner, Norge vant ni av tolv mulige VM-gull i langrenn i Falun, og tidligere i vinter vant Martin Johnsrud Sundby og Marit Bjørgen Tour de Ski.

Har tenkt på erstattere
Løfshus legger imidlertid ikke skjul på at han har tenkt på potensielle erstattere.

- Det må jeg gjøre til enhver tid. Man vet aldri hva som skjer, og det er viktig å ha en plan B. Jeg håper riktignok ikke å måtte bruke den denne gangen, sier landslagssjefen.

- Jeg føler at alle tre har et ønske om å fortsette, men de må ta noen vurderinger før de føler at de kan si ja, forklarer Løfshus.

Han tror flere antall døgn borte fra familiene, er det vanskeligste for trenerne.

- Jeg er selvsagt i dialog med alle de tre trenerne med tanke på videre innsats. Det er ikke noe tvil om at det er et veldig tøft yrke. Ikke bare jobben i seg selv, men man har også en reisebelastning. Man får liten tid hjemme, og alle trenerne har samboere eller unger hjemme. De må ta en helhetsvurdering på om de kan gi fullt trykk når de er på samling og renn, forklarer Løfshus.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Monsen fortsetter
Herrenes sprinttrener Arild Monsen er imidlertid et sikkert kort for Norge.

Monsens menn imponerte stort under VM i Falun, og landslagsledelsen sikret seg allerede før sesongen sprinttrenerens tjenester de neste sesongene..

- Jeg signerte en kontrakt med Skiforbundet før sesongen som varer til over neste OL, sier Monsen til Nettavisen.

LES OGSÅ: Northug: - Vi må spørre hva han driver med

Folkefest i Holmenkollen
Til helgen avsluttes verdenscupsesongen i Holmenkollen med femmila for herrene og tremila for kvinnene.

Landslagssjef Løfshus ser frem til det han tror blir en folkefest.

- Denne helgen blir stor. Jeg står på toppen ved Frognerseteren nå. Med det været her blir det en folkefest, sier Løfshus.

- Jeg tror også det blir faste og fine løyper når det nå blir litt frost om natten. Jeg har veldig tro på at dette skal bli bra, sier landslagssjefen.

Det er imidlertid ikke bare langrennsstjernen som skal i aksjon i Kollen denne helgen. Nytt av året er at det også arrangeres hopprenn på lørdagen, i tillegg til det tradisjonelle søndagsrennet. Lørdag er det også kombinertrenn.