Gå til sidens hovedinnhold

Tre av fire norske menn blir overvektige

PAPPAKROPP-DEBATTEN:

I løpet av de neste 15 årene.

Tre av fire norske menn kommer til å bli overvektige i løpet av de neste 15 årene, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Tallet på overvektige går oppover, og menn er særlig utsatt, melder NRK. Ifølge WHOs prognoser kan 76 prosent av norske menn få en kroppsmasseindeks – BMI – på over 25.

Bedre kost og mer trening er ifølge WHO det som trengs for at prognosene ikke skal slå til.

Den siste uken har Nettavisen skrevet om den nye trenden «pappakropp», og debatten har gått varm – også i Nettavisens kommentarfelt.

LES her: Glem sixpack - nå er det «pappakroppen» som gjelder

- Farlig
Mens enkelte lovpriser den som et tegn på at man har et avslappet forhold til egen kropp, og kjendiser med mage som Leonardo DiCaprio og John Hamm trukket frem som gode eksempler, er andre langt mer skeptiske.

Side3s treningsblogger Cornelis Elander har gått hardt ut mot trenden, og sier «pappakropp» ikke er noe man bør hige etter.

LES hele blogginnlegget til Elander her.

Han sier det er et farlig begrep.

- Vi har så absolutt ikke godt av å å promotere Hollywood kjendiser med ølmager som noe sunt og gode forbilde! Ikke alle skal behøve (eller har kanskje lyst på) sixpack, og JA det er til tider et litt for stort kroppspress i media, reklamer, filmer, osv., men samtidig sliter vi altså med store helseutfordringer i Norge der rundt halvparten av befolkningen i dag blir kategorisert som overvektige, skriver han blant annet.

LES også: Den VIRKELIGE grunnen til hvorfor kvinner elsker pappakroppen - fortalt av en kvinne

Ingen unnskyldning
Andre igjen peker på at «pappakropp» ikke betyr at man skal være feit, lat og usunn, men at menn ikke skal gå ekstremt i den andre retningen og bli sykelig opptatt av kalorier og utseende.

- Dette er ikke en unnskyldning til å bli lat, det er en dårlig egenskap å aldri gidde å ta i et tak med seg selv eller i hjemmet. Alle har tid til noen treningsøkter i uka uansett hvor travel man er, og trener man regelmessig føler man seg mye bedre, det øker selvtilliten og noe alle bør gjøre. Det handler om balanse, og så lenge man kombinerer litt trening så man holder kroppen ved like er det innafor med pizza og øl når manmåtte ønske det, sier Side3-blogger og modell Ann Mari Olsen.

LES mer her: - Vil heller ha en mann som ser fotball og drikker øl

Reklame

Den superpopulære solsengen blir raskt utsolgt

Kommentarer til denne saken