Gå til sidens hovedinnhold

Tre bomregninger på åtte dager

- Slik går det når du ikke har Autopass-brikke, sier Fjellinjen.

GÅ TIL NETTAVISEN MOTOR

- Jeg har mottatt tre bomregninger i løpet av en drøy uke! sier Nettavisens tipser frustrert.

Vurdert etter betalingsfristen - så har bomselskapet Fjellinjen sendt vår tipser 3 regninger på 8 virkedager.

- Hvis vi sier at det er 250 virkedager i året, og Fjellinjen opprettholder tempoet i regningene sine, så kan jeg forvente 94 regninger i år, påpeker vår tipser.

Les også:Passering: Juni 2008. Regning: juni 2009

- Slik går det uten brikke
Det viser seg at vår tipser har rett i sine antakelser. Han kan nemlig forvente seg en hel skog av regninger, dersom han ikke skaffer seg en AutoPass-brikke.

- Denne personen har ikke Autopass-brikke, og da får man faktura hver gang man passerer bomringen for mer enn 100 kroner, sier kommunikasjonsrådgiver i Fjellinjen Hilde Foss Christensen til Nettavisen.

20 prosent uten brikke
- Rundt 20 prosent kjører uten brikke i Oslo og Akershus, oppgir Christensen.

- Blir det ikke dyrt for Fjellinjen å sende ut fakturaer støtt og stadig?

- Jo, det er dyrere for oss å håndtere de kundene som ikke har brikke. Om vinteren koster det gjerne mer. De fleste bildene som tas, leses av automatisk. Men om vinteren behandles flere saker manuelt, mye på grunn av snø og skitne skilt.

Kunne spart 1600 kroner
Det viser seg at Nettavisens tipser kunne ha hatt litt ekstra å rutte med - dersom vedkommende hadde hatt bombrikke.

- Denne personen får ofte fakturaer siden han/hun bruker bilen en del i Oslo og Bærum. Da når man raskt grensen på 100 kroner for fakturering. Jeg vil anbefale vedkommende å skaffe seg en brikke. Da ville han/hun ha spart 20 prosent på hver passering, sier Christensen.

Via databasene i Fjellinjen, oppdager hun at Nettavisens tipser kunne ha spart 1600 kroner i løpet av det siste året, dersom vedkommende hadde hatt brikke.

- Har man brikke, slår også timesgrensen inn. Det vil si at man kan passere bomringen flere ganger i løpet av en time, men blir belastet for kun én passering, påpeker Christensen.

Regning hver tredje måned
Dersom du ikke har Autopassbrikke, kjører sjelden og ikke når grensen på 100 kroner, vil regningen komme rundt tre måneder etter passering.

- Dersom man har brikke, blir fakturaen sendt ut én gang i kvartalet – uavhengig beløpet. De som ønsker å få faktura en gang i måneden, kan velge det, selvfølgelig forutsatt at de har brikke, sier Christensen.

Mer om bil, MC og trafikk finner du i Nettavisen Motor

Kommentarer til denne saken