Gå til sidens hovedinnhold

Tre drept i husrazzia

Amerikanske soldater drepte tre irakere da de gjennomsøkte et hus i byen Mosul nord i Irak mandag.

Ifølge den amerikanske hæren var det medlemmer av Ansar al-Islam som oppholdt seg i huset. Soldatene skal ha blitt beskutt og angrepet med granater da de gikk til aksjon.

Amerikanerne skjøt tilbake, og tre irakere ble drept. Det brøt også ut brann i huset, melder NTB-Reuters.

Seks irakere, deriblant tre barn, ble pågrepet under razziaen og ble overlatt til irakisk politi.

I byen Kirkuk, som også ligger nord i landet, ble fire utenlandske statsborgere arrestert, også de mistenkt for å ha forbindelser til Ansar al-Islam. To egyptere, en iraner og en afghaner ble pågrepet på to hoteller i den nordirakiske byen, opplyser Hassan Shaker al-Jburi i det irakiske politiet.

- Ifølge foreløpig informasjon er disse medlemmer av den radikale islamistiske gruppa Ansar al-Islam, og har vært ettersøkt de siste tre månedene i forbindelse med et planlagt angrep mot guvernørens kontor, sa al-Jburi.

USA mener den militante gruppa Ansar al-Islam, som tidligere ble ledet av mulla Krekar, har forbindelser til al-Qaida. Gruppas base i Nord-Irak ble ødelagt av amerikanske raketter i begynnelsen av krigen. Men amerikanske myndigheter tror de nå har omorganisert seg og mistenker dem for å stå bak bombeangrep.

USA mener den militante gruppa Ansar al Islam, som tidligere ble ledet av mulla Krekar, har forbindelser til al-Qaida. Gruppas base i Nord-Irak ble ødelagt av amerikanske raketter i begynnelsen av krigen. Men amerikanske myndigheter tror de nå har omorganisert seg og mistenker dem for å stå bak bombeangrep.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted