Gå til sidens hovedinnhold

Tre drept på Vestbredden

Tre militante palestinere ble drept da israelske soldater gjennomførte en razzia i byen Jenin på Vestbredden tidlig torsdag.

Det opplyser palestinske sikkerhetsstyrker i følge nyhetsbyrået Associated Press. De tre ble drept under skuddveksling.

To av de drepte tilhørte den islamistiske Jihad-gruppen og den tredje tilhørte al-Aqsa martyr-brigadene, en militant gruppe med løs tilknytning til den palestinske lederen Mahmoud Abbas Fatah-bevegelse.

Arresterte hundrevis
De israelske militæraksjonene kommer som svar på rakettangrep fra palestinsk side i løpet av helgen.

Rakettangrepene fra militante palestinere avtok tirsdag. Tross dette, og en amerikansk oppfordring til Israel om å vise tilbakeholdenhet, har aksjonene mot palestinere fortsatt, melder Reuters.

Israel har avfyrt raketter og granater inn i Gaza, og arrestert hundrevis av mistenkte militante aktivister på den okkuperte Vestbredden.

Minnesmarsj
Natt til tirsdag gikk israelske styrker inn i byen Jenin nord på Vestbredden for å arrestere ettersøkte aktivister. Tre palestinere som åpnet ild mot soldatene ble skutt og drept, ifølge en talsmann for den israelske hæren.

Omtrent 2000 mennesker deltok i en marsj i Jenin til minne om de drepte mennene. 12 mistenkte militante ble arrestert i Jenin, Nablus og Bethlehem på Vestbredden.

Tross volden har tusenvis av palestinere på Vestbredden stemt i den avsluttende delen av lokalvalgene i området.

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobilabonnementet

Kommentarer til denne saken