Gå til sidens hovedinnhold

Tre henrettet ved skyting

Tre menn som var funnet skyldige i drap på 200 personer ble henrettet i Indonesia fredag morgen

Fabianus Tibo, Marianus Riwu og Dominggus Silva ble dømt til døden i 2001. De tre mennene ble dømt til døden i 2001, etter å ha blitt funnet skyldige i å ha ledet bander gruppe av ekstremistiske kristne som sto bak drapene på over 200 muslimer ved en internatskole i Poso-regionen i 200 og 2001.

Skutt
De ble henrettet ved skyting på en flyplass utenfor Palu, nord på øya Sulawesi. Det er opptøyer i kristne områder i Indonesia etter henrettelsen av tre kristne menn, melde AFP.

Over 2000 mennesker ble drept i blodige sammenstøt mellom kristne og muslimer på øya Sulawesi i mellom 1998 og 2001, før en fredsavtale ble underskrevet.

Paven ba om nåde
Pave Benedikt XVI ba også for de tre mennenes liv, og det samme gjorde menneskerettsorganisasjoner som Amnesty International, men president Susilo Bambang Yudhoyono avslo en søknad om benådning i 2005.

Indonesia er verdens største muslimske land. 90 porsent av innbyggerne er muslimer og fem prosent er kristne. Det er cirka 230 millioner innbyggerne i Indonesia. I den østlige delen bor det like mange kristne som muslimer.

Henrettet for terror
I fjor ble også tre muslimer er dømt til døden ved skyting etter å ha blitt funnet skyldige i Bali-eksplosjonenene. Mer enn 240 mennesker døde i eksplosjonene på Bali, mange av dem var utenlandske turister.

Den siste henrettelsen i Indonesia fant sted i mars 2005, da en kvinne dømt for flere drap ble skutt.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping