Gå til sidens hovedinnhold

- Tre legender på pallen

Ragnhild Mowinckel sjanseløs mot de største stjernene.

BEAVER CREEK/OSLO(Nettavisen): Anna Fenninger fra Østerrike kunne tirsdag kveld juble for VM-gull da hun vant super-G-rennet i Beaver Creek.

Fenninger måtte imidlertid kjempe en knallhard kamp mot regjerende verdensmester Tina Maze. I mål var den østerrikske jenta kun tre hundredeler foran den slovenske jenta som ble nummer to.

Vonn kjempet om seieren
Hjemmefavoritten Lindsey Vonn var også med i gullkampen tirsdag kveld, men til tross for at hun tok ledelsen da hun kom i mål. Kjørte både Fenninger og Maze raskere enn Vonn på senere startnummere. Når alle de beste løperne var i mål, lå Vonn 15 hundredeler bak Fenninger.

Vonn stod uansett for en stor prestasjon med å bli nummer tre. Mange trodde at amerikanerens karriere kunne være over da hun i forrige VM skadet kneet stygt i super-G, men to år etterpå står hun altså på pallen.

Kjæresten og idrettsstjerne Tiger Woods hadde også tatt turen til Beaver Creek for å se på Vonn. Han virket fornøyd med amerikanerens prestasjon.

- Det var veldig gøy. Publikum var fantastiske. Jeg er fornøyd med en medalje, men på fredag (utfor) skal jeg prøve enda hardere, sier Vonn til NRK etter løpet.

NRKs ekspertkommentator Kjetil Andre Aamodt lot seg også imponere av tirsdagens beste utøvere.

- Det er tre legender på pallen, uttalte Aamodt.

Mowinckel skuffet
Det var knyttet store forventninger til norske Ragnhild Mowinckel som var nest best av samtlige på mandagens utfortrening i Beaver Creek.

I super-G-løypa tirsdag gikk det imidlertid ikke like fort for den norske jenta. Mowinckel var hele 2,40 sekunder bak vinneren i mål.

- Dette gikk ikke som planlagt. Jeg hadde høyere forventinger, men jeg kjørte som en kylling og da kan man kanskje ikke forvente mer, sier Mowinckel til NRK etter løpet.

- Det var litt rart i dag. Enkelte svinger var det mykt og i andre var det hardt. Det gjorde at jeg ble tvilende hele veien. Det ble for dårlig og passivt, men sånn er det, sier Mowinckel.

Den norske jenta tror også at nerver kan ha spilt en rolle i dagens renn.

- Det ble litt mye tenking. Det kan være at det ble litt mye nerver i dag, sier hun.

Mowinckel ser imidlertid frem til resten av mesterskapet.

- Jeg har så mye å gå på, så dette går helt fint. Det er kjipt nå, men det går over, sier den blide jenta.

Onsdag kveld er det herrene som skal konkurrere om VM-gull i super-G. Norge stiller med kanskje den største favoritten (Kjetil Jansrud) fra start.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken