Gå til sidens hovedinnhold

- Tre løver!? Heller tre pusekatter!

Engelske fans raser mot laget sitt og en meget upopulær Wayne Rooney.

ENGLAND - ALGERIE 0-0:

VM i Sør-Afrika skulle bli Fabio Capello og Englands triumfferd mot VM-gullet. Spesielt med tanke på den enkle gruppa de havnet i. For USA, Algerie og Slovenia skulle ikke kunne by «three lions» på trøbbel.

Men etter to uavgjort, mot USA og Algerie, ser England helt fortapte ut. For selv om de fortsatt kan gå videre med seier mot Slovenia, virker laget helt paralysert. Mot Algerie var lagets superstjerner skygger av sine vanlige jeg, og ingenting så ut til å stemme. Faktisk var det fortjent at Algerie fikk med seg ett poeng.

Mest skuffende hos England var kanskje Wayne Rooney. Manchester United-spissen har herjet i Premier League og Champions League for klubblaget, og i VM skulle han løfte Fabio Capellos menn til nye høyder. Mot Algerie var imidlertid spissen en av de aller svakeste på banen, og måtte tusle av banen etter 90 katastrofale minutter.

Og på vei av banen benyttet han anledningen til å skjelle ut de britiske supporterne på tribunen. Rooney vendte seg mot et av kameraene på banen og sa følgende:

- Hyggelig å høre våre egne fans bue på oss. Det er det jeg kaller lojale fans, sa Rooney høyt og tydelig inn i kameraet. Det sørger neppe for at han får flere venner på balløya.

- Forstår frustrasjonen
Og man må ikke tro at resten av det engelske laget stiller seg bak Rooneys kritikk. Flere av spillerne la seg fullstendig flate og ba nærmest om unnskyldning til supporterne som har reist helt til Sør-Afrika for å se landet sitt.

- Vi ønsker å kvalifisere oss og de ønsker å utvide oppholdet sitt her og se oss gå så langt som mulig, sier Gareth Barry til Sky Sports etter kampen.

Nå maner han de engelske guttene til å gjøre alt de kan for å slå Slovenia og sørge for at supporterne får valuta for pengene.

- På onsdag må vi forsøke å gjøre det for fansen, sier Barry.

Også innbytter Jermain Defoe uttrykte sin forståelse for supporternes frustrasjon.

- Man kan forstå at fansen blir frustrert når de har reist så langt for å støtte laget. Men det er viktig at de stiller seg bak laget og støtter oss. Vi er helt knust over at vi ikke vant. Vi ønsker å gjøre det for alle der hjemme, familiene våre, manageren, alle sammen.

- Føler meg ranet
Men ikke all fansen er like forståelsesfulle og slakter både laget og Rooneys opptreden. Ikke alltid like pålitelige The Sun har snakket med flere fans som uttrykker syn misnøye.

- Hva slags folk tror han vi er? Faktum er at mange av oss ikke buet på laget, og sto bak Rooney til tross for hans elendige prestasjon. Nå er jeg ikke så overbevist om at jeg kommer til å støtte han, sier Ian Adam fra Norwich til avisen.

- «Three Lions»? Vi bør bli kalt de tre pusekatter. Jeg føler meg ranet, jeg har brukt så mange penger på å komme meg hit og så er vi søppel, sier James Clarke fra Balham.

Og det er i utgangspunktet gjennomgangstonen blant supporterne, som er i ferd med å gi opp landslaget sitt.

Fabio Capello derimot nekter å gi opp laget sitt. For som han sa etter kampen mot Algerie: - Det der var ikke det ekte England vi så. Jeg håper vi får se det på onsdag.

Så gjenstår det å se om England kan løfte seg nok til å ta seg videre. Seier mot Slovenia sørger for avansement, men det er ingen selvfølge etter prestasjonen mot Algerie.

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera

Kommentarer til denne saken