Gå til sidens hovedinnhold

Tre menn tiltalt for sex med 14-åring

14-åringen hevder tre de mennene skjenket henne full for så å voldta henne etter tur. Mennene i 20-årene sier de trodde jenta var eldre - og hevder hun forførte dem.

Aktor Kjell Ove Ljosåk la onsdag ned påstand om seks måneders ubetinget fengsel for hver av de tre tiltalte mennnene, melder NRK Telemark.

- De serverte meg en blanding av hjemmebrent, champagnebrus og Battery. Det var fryktelig sterkt, sa jenta under sin forklaring i Skien og Porsgrunn tingrett mandag.

Ifølge Telemarksavisa forklarte jenta at hun ble så full at hun måtte legge seg ned i lugaren fremst i båten. Her kom de tre guttene etter tur og hadde samleie med henne.

Det tok nesten ett år før moren til 14-åringen, som i dag er fylt 16, oppdaget hva som var skjedd med datteren under en båttur på Eidangerfjorden en julikveld for snart to år siden. Moren kom over jentas dagbok, hvor hendelsen om bord i den 24 fots plastsnekken var beskrevet.

De tre mennene, som tilfeldig hadde plukket opp 14-åringen og en venninne da de var ute på båttur, ble alle siktet for voldtekt. Siktelsen ble senere om gjort til utuktig omgang med barn under 16 år. Blir de tre dømt, risikerer de fengsel i inntil fem år.

Mennene innrømmer at de hadde seksuell omgang med jenta, men hevder at hun og venninnen selv forsynte seg av drikkevarene ombord. De tre mennene i 20-årene har forklart at de trodde jenta var over 16 år. Videre hevder mennene at 14-åringen forførte dem - en etter en.

De tre mennene nekter ifølge Telemarksavisa straffskyld.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere