Gå til sidens hovedinnhold

Tre norske Viking Lotto-vinnere

Men gikk lykketallet denne gangen?

Onsdag 4. januar var det mulig å vinne ufattelige 180 millioner kroner i Viking Lotto.

Årsaken til at potten er blitt så enorm er at ingen har vunnet lykketallspotten siden uke 19 i fjor.

Etter tre omganger på rad uten norske vinnere, ble det endelig norsk jubel onsdag kveld. Tre av de fire heldige som fikk seks rette, er fra Norge.

Men lykketallet var ikke med i vinnerrekka 6-8-13-26-29-45, noe som innebærer at lykketallspotten ikke røk denne gangen heller.

Dermed blir det fortsatt gigantiske summer å spille om i trekningen 11. januar. Ifølge Norsk Tippings prognoser blir den totalte premiepotten på ca 185 millioner kroner.

Den siste av de fire vinnerne onsdag var en finsk spiller. Firkløveret delte den ordinære førstepremiepotten på ca 13 millioner kroner.

Reaksjoner fra vinnerne
De tre norske vinnerne er fra Karmøy, Sør-Trøndelag og Birkenes kommune i Aust-Agder.

Karmøy
Norsk Tipping måtte ringe flere ganger før vinneren fra Karmøy tok telefonen.

- Ja, jeg trodde det var en selger, lo hun da hun endelig forsto at Norsk Tippings representant ikke fleipet, men at hun virkelig hadde vunnet over 3,2 millioner kroner.

- Jeg sa det til ei venninne av datteren min da jeg leverte lappen, at "nå skal du se de ringer fra Norsk Tipping". Så lo vi begge!

Og det kan de jo forsåvidt fortsette med etter at Norsk Tipping faktisk ringte!

Vinneren leverte kupongen hos Kiwi Torvastad tirsdag ettermiddag.

Sør-Trøndelag
- Er det sant? Det var jo morsomt!

Det var første reaksjon til sørtrønderen da han ble oppringt. Mannen tok det hele på en rolig måte, men uten at det gikk ut over gleden.

- Det er klart dette er artig, men det skal ikke forandre livet vårt. Bare lette litt på økonomien, forklarte mannen, som spilte hos Narvesen på Drammen jernbanestasjon.

Birkenes
- Nå kom du meg i forkjøpet, for jeg holder akkurat på å sjekke kupongene mine, sa en mann fra Birkenes kommune i Aust-Agder da vi ringte.

- Beklager at jeg ødela spenningen, unnskyldte Norsk Tippings representant.

- Å, det gjør ingenting, det er bare å takke for en slik telefon, sa den sindige sørlendingen.

Han spilte Viking Lotto hos Joker Herefoss.

Vinnertall 4. januar:
6-8-13-26-29-45

Tilleggstall:
7-39

Lykketall:
37

1 av 5 på nett og mobil
Stadig flere nordmenn leverer Viking Lotto og Norsk Tippings øvrige spill på nett eller mobilen, og økningen i disse kanalene har vært formidabel i forbindelse med den store Viking Lotto-potten i høst og i vinter.

I 2010 ble det omsatt Norsk Tipping-spill for 220 millioner kroner på mobile plattformer, mens prognosene for 2011 er på 480 millioner. Antall mobilspillere økte fra 54.000 til 130.000 i fjor.

- Ca 5 prosent av Viking Lotto-omsetningen kommer nå fra mobile plattformer, mens 15 prosent stammer fra spill levert på internett. Nett og mobilen står dermed for til sammen en femtedel av omsetningen, forteller Norsk Tippings webredaktør Atle Jensen til Sportspill.no.

Klikk her for å bli nettspiller.

Klikk her for å levere Viking Lotto på mobilen.

Kommentarer til denne saken