- To personer er pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse sier politiadvokat Pernille Nordendal ved Grønland politistasjon til TV 2 Nettavisen.

En av de siktede ble pågrepet omtrent klokken 13, den andre klokken 14.30.

- Vi har flere som skal pågripes, forhåpentligvis i løpet av dagen eller kvelden. Men vi vil ikke si hvor mange personer det dreier seg om, sier Nordendal.

Lørdag ettermiddag i 17.30-tiden bekrefter politiet overfor TV 2 Nettavisen at en tredje person er arrestert i forbindelse med angrepet og sitter i avhør. Personen er siktet for legemsbeskadigelse. Politiet vil så langt ikke frigi detaljer om hvilken rolle de arresterte skal ha hatt.

Flere mistenkte
En av de pågrepne er en mann i 50-årene.

Lørdag sitter en rekke personer i avhør. Politiet er ennå ikke sikre på hva som er årsaken til tumultene.

- Vi vil ikke spekulere i hva som kan være årsaken på det nåværende tidspunkt, men det har jo vært konflikt i den moskéen over lengre tid. Trolig vil vi vite mer når avhørene er ferdige, sier politiførstebetjent Raymond Torwig ved Grønland politistasjon til TV 2 Nettavisen.

Seks skadd
Seks personer ble knivskadet da mellom åtte og ti menn stormet moskéen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Urtegata 11 i Oslo i 18-tiden fredag. To personer hadde så alvorlige skader at de ble fraktet til Ullevål universitetssykehus.

Det er usikkert om angrepet var rettet mot enkeltpersoner eller om de angrep tilfeldige.

Politiker angrepet
Tidligere på ettermiddagen hadde det også vært bråk ved moskéen. Da måtte tre personer behandles for knivskader på legevakten etter at Ap-politikeren Khalid Mahmood ble angrepet av en mann med kniv.

- Jeg gikk forbi etter fredagsbønnen, så var det en fyr som stod på et hjørne og trakk kniv, forteller Mahmood til TV 2 Nettavisen.

En mann er siktet for besittelse av kniv i forbindelse med denne hendelsen. Mahmood sier gjerningsmannen tidligere har vært anmeldt for trusler.