Tre palestinere ble lørdag morgen drept i Jenin på Vestbredden i forbindelse med at israelske styrker skulle pågripe et medlem av Hamas' væpnede fløy.

Det israelske militæret opplyste først at fire mennesker ble drept under aksjonen, men nedjusterte senere tallet til tre, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Blant de drepte var mannen som de israelske styrkene var kommet for å pågripe i hans egen bolig, en 23-åring som var medlem av Hamas' væpnede fløy.

Protester
De tre andre ble drept da israelske soldater begynte å skyte mot andre innbyggere som løp ut på gaten og begynte å kaste stein og brannbomber mot soldatene. Minst én av de drepte var en sivil person, opplyser palestinske helsearbeidere og sikkerhetskilder.

De sier også at ytterligere 14 palestinere ble såret i raidet. Tilstanden for to av dem skal være kritisk. Røde Halvmåne oppgir at ti personer ble såret, hvorav én har kritiske skader.

Ville flykte
Palestinske kilder har opplyst at mannen som skulle pågripes, forsøkte å flykte gjennom et vindu, og at to av barna hans ble såret under aksjonen.

Israelsk militære har på sin side meldt at de israelske soldatene ble møtt av skyting fra huset, og at to soldater ble såret.

Raseri
Raidet har utløst raseri blant Hamas-tilhengere i området, og da de døde ble båret fram i gatene for å bli gravlagt lørdag, ropte folk slagord mot Palestinas president Mahmoud Abbas, som er involvert i fredssamtaler med Israel.

Hamas, som styrer på Gazastripen, det andre palestinske territoriet, ønsker ikke fredsforhandlinger med Israel. (©NTB)