Gå til sidens hovedinnhold

Tre plasser ledig – ingen tar dem

- Det er jeg skuffet over, sier Egil «Drillo» Olsen til Nettavisen.

NORGE - HELLAS 2-3:

ULLEVÅL (Nettavisen): I forkant av Norges privatlandskamp mot Hellas var landslagssjef Egil Olsen tydelig spent på hvordan midtbanespillerne kom til å prestere.

Det er bare tre uker igjen til VM-kvalifiseringen starter, med bortekamp mot Island, og Drillo er fremdeles usikker på hvilke spillere som kommer til å utgjøre den sentrale trioen.

- De prøvde nok, men ...
Derfor varslet han allerede før Hellas-kampen at det ville bli mange bytter på midtbanen, slik at han fikk sjansen til å se flest mulig av kandidatene.

Drillo startet med Håvard Nordtveit som anker og Morten Gamst Pedersen og Markus Henriksen som indreløpere. De to sistnevnte ble erstattet med Magnus Wolff Eikrem og Christian Grindheim.

Ingen imponerte nevneverdig i 2-3-tapet som utmerket seg gjennom keepertabber, ødelagte offsidefeller og jubileumet til John Arne Riise.

- Det var vel ingen som gjennom spillet sitt ga deg klar beskjed om at «den plassen er min», Drillo?

- Det er jeg enig i. Det skuffer meg litt. Det er sikkert noen som ville det, de prøvde nok, men ...

- Noe av det dårligste
Landslagssjefen er åpenbart skuffet. Svarene fra midtbanekandidatene var ikke det eneste som ikke var bra nok – keeper Rune Jarstein slapp inn to forferdelige tabbemål, mens midtforsvaret holdt åpent hus for takknemlige grekere bortimot hele kvelden.

- Kampen i sin helhet er veldig spesiell. Jeg føler at jeg ofte har sittet her og vært sånn passe godt fornøyd med det vi har gjort defensivt, og så har problemene vært at vi ikke skaper noe offensivt. Nå var det snudd på hodet.

- Dette er noe av det dårligste vi har gjort på lenge defensivt, mens offensivt var det faktisk noen lyspunkter. Både i midtbaneleddet og bakre ledd ble det gjort store feil, og når vi i tillegg fikk keepertabber, så ble det gærent.

- Vi slapp inn tre mål og kunne for så vidt ha sluppet inn enda flere, sukker Drillo.

Seriekamper avgjør?
Landslagssjefen påpekte at Wolff Eikrem «i hvert fall ikke var noe dårligere enn de andre» og la også til at han kommer til å følge nøye med på hvordan midtbanekandidatene presterer for sine respektive klubblag fram mot Island-kampen 7. september.

- Fordelen med Island-kampen er at vi får trent med kvalitet i forkant. Da får vi mer tid til å jobbe med det som helt opplagt må jobbes med – det vi har vært gode på tidligere: Organiseringen i det bakerste leddet.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken