Gå til sidens hovedinnhold

Tre Statoil-medarbeidere bekreftet døde

- Det er med stor sorg jeg i dag har mottatt budskapet, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Statoil mottok fredag ettermiddag meldingen om at to av deres medarbeidere som har vært savnet etter terrorangrepet ved In Amenas i Algerie, er bekreftet døde.

De to er Tore Bech (58) og Thomas Snekkevik (35), opplyser Statoil i en pressemelding.

- Våre tanker går i dag i første rekke til familiene og nære venner som har mistet sine kjære i dette grusomme og meningsløse angrepet på uskyldige mennesker. Et samlet Statoil deler deres sorg og viser sin medfølelse i denne tunge tiden. Vi er fremdeles dypt bekymret for de tre savnede, sier konsernsjef Helge Lund.

Senere fredag ble ytterligere en av de savnede Statoil-ansatte bekreftet død, Hans M. Bjone (55) fra Brandbu.

Les egen sak: Hans Bjone (55) bekreftet død

To Statoil-ansatte er fortsatt savnet etter terrorangrepet 16. januar.

Mottok budskapet med sorg
Statsminister Jens Stoltenberg sier han mottok dødsbudskapet med stor sorg.

- Det er med stor sorg jeg i dag har mottatt budskapet om at Tore Bech og Thomas Snekkevik er omkommet i terrorangrepet i Algerie. Min dypeste medfølelse går til de dreptes familier, kolleger og venner. En hel nasjon føler med dem. Fortsatt venter vi på svar på hva som har hendt med tre av våre landsmenn. Jeg deler smerten og fortvilelsen til dem som fortsatt lever i uvisshet. Dette viser med all tydelighet hvor brutal denne terroraksjonen var, sier statsminister Jens Stoltenberg i en uttalelse.

- Alle er trolig døde
Fredag formiddag uttalte Utenriksdepartementet at de fem savnede nordmennene trolig er døde.

- Så vidt vi har skjønt på algeriske myndigheter, så foregår det fortsatt søk i In Aménas og området rundt. Men samtidig, siden det har gått så lang tid, så må vi kunne si basert på kontakt med algeriske myndigheter og andre lands myndigheter, så tror vi ikke lenger det er sannsynlig å finne noen overlevende etter terrorangrepet, dessverre, sier kommunikasjonsrådgiver i UD, Veslemøy Lothe Salvesen, til Nettavisen.

35 år gamle Thomas Snekkevik var bosatt i Austrheim og Bergen. Han har jobbet som avdelingsleder ved gassanlegget i In Aménas siden januar 2010. Fra oktober 2007 jobbet han på Kvitebjørn-plattformen i Nordsjøen.

Stefaren til Holmås
Tore Bech var Statoils plassjef på In Amenas. Han var gift og kom fra Bergen. Han var også utviklingsminister Heikki Holmås’ stefar. Da det ble kjent at Bech var én av de fem savnede, sa Holmås følgende i en uttalelse:

«Det er med sorg og fortvilelse jeg har fått vite at min mors mann, Tore Bech, fryktes drept i gisseldramaet i Algerie. Han var Statoils plassjef, Vice President Operations, på In Amenas da gisselaksjonen skjedde. Tore giftet seg med min mor den 8. mai 1981, da jeg var bare 8 år. Vi har hatt et nært og godt forhold. Min dype medfølelse går til alle dem som har opplevd frykt og trusler og til dem som har mistet eller frykter at de har mistet et familiemedlem eller en venn. Jeg takker Staroil og alle andre som har vist omsorg og alle de som har stått på for å redde liv de siste dagene.»

SV-leder Audun Lysbakken sier at alle i partiet er preget av at Heikki Holmås' stefar er blant de drepte etter terrorangrepet i Algerie.

- Det er med dyp sorg vi i dag har mottatt budskapet om at to nordmenn er bekreftet omkommet i terrorangrepet i Algerie. Vår dypeste medfølelse går til de etterlatte. Alle i SV er preget av det forferdelige som har rammet vår gode venn og kollega Heikki Holmås og hans familie. De pårørende til både omkomne og savnede er i våre tanker, og vi deler deres sorg og fortvilelse, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Til sammen sju ansatte fra Kripos' ID-gruppe er i den algeriske hovedstaden for å bistå med identifiseringsarbeidet på ofre etter terrorangrepet.

Kongen kondolerer
Kong Harald sender også sine kondolanser til de etterlatte av de to som ble drept i terrorangrepet mot Statoils gassanlegg i Algerie.

- Nå har vi med sorg fått bekreftet at også norske liv har gått tapt i gisselaksjonen i Algerie. Vi føler med pårørende og kolleger. Samtidig tenker vi på familiene som fortsatt lever med den fryktelige uvissheten, heter det i kondolansebudskapet på nettsidene til Slottet.

Tre Statoil-ansatte er fortsatt savnet: Hans M. Bjone (55), bosted Brandbu, Victor Sneberg (56), Statoils landsjef i Algerie, bosted Sandnes og Alf Vik (43), bosted Grimstad.

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen